avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Atragerea raspunderea penala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Atragerea raspunderea penala

Se poate atragerea raspunderii penala a administratorului daca acesta a cesionat o firma cu datorii???mentionez ca in timpul mandatului acesta nu a savarsit nici o fapta ilicita.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 15:05, 19 Iulie 2011
Administratorul nu poate cesiona o firma, partile sociale ale unei firme. Doar asociatii pot sa cesioneze partile sociale.

Daca firma are datorii si nu au fost savarsite ilegalitati care au dus la aceste datorii, atunci administratorul nu poate fi tras la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma adrian23marian adrian23marian Buna ziua, Exista o firma cu 2 actionari 50-50 %, firma are datorii la stat si unul dintre actionari vrea sa dea partea lui de firma unei persoane din ... (vezi toată discuția)
Firme cu datorii ContSters28686 ContSters28686 Firmele de pe net care preiau firme cu datorii la stat sunt ok? Adica se poate vinde o firme cu datorii la stat unor actionari care vor sa o redreseze si sa ... (vezi toată discuția)