avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am gasit in cutia postala un proces verbal de la bpr prin care sunt sanctionat cu amenda conf. art. 102 pct.25 din OUG195/2002. Problema este ca eu nu am primit nicio solicitare de prezentare la biroul respectiv, sau vreo citatie, ceva...
Pe procesul verbal scrie sus in dreapta cu pixul "Comunicare din data de 12.07.2011", dar oare nu ar fi trebuit sa vina cu confirmare de primire. Apoi, in momentul in care m-am prezentat la biroul cu pricina sa cer lamuriri mi s-a spus ca a existat o citatie din 30.06.2011 pentru prezentarea in data de 06.07.2011 pentru solutionarea unui presupus accident, numai ca la mine nu a ajuns asa ceva si nici altcineva din familia mea nu a primit sau semnat de primire a unei astfel de citatii.
Va rog sa ma ajutati sa contest acest proces verbal si sa-mi spuneti daca depun plangerea direct la judecatorie sau la biroul bpr si acestia mai departe la judecatorie?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:12, 19 Iulie 2011

Legea stabileste ca citatia este individuala si trebuie sa cuprinda : denumirea institutiei care o emite, numele , prenumele, si adresa celui citat ( localitatea, judet, str., nr., apartament si alte date necesare), calitatea in care este citat si indicarea obiectului cauzei, ora , ziua , luna . anul si locul de infatisare.Citatia se semneaza de cel care o emite.Ea se inmaneaza de agentii desemnati sau prin intermediul serviciului postal. Inmanarea se face personal celui citat, care va semna dovada de primire. Daca persoana nu vrea sa primeasca citatia, sau primind-o nu voieste ori nu poate sa semneze dovada, se incheie proces-verbal.In caz de refuzare a primirii citatiei, acesta se afiseaza pe usa locuintei acestuia. Cand persoana este citata prin serviciul de personal, prin administratia locului de detinere, prin comandantul unitatii militare etc., acestia au obligatia sa inmaneze citatia sub semnatura sau sa arate motivul pentru care semnatura nu s-a putut obtine.Daca cel citat nu se afla acasa, citatia poate fi lasata sotului, unei rude sau oricarei persoane care locuieste cu cel citat (nu poate fi inmanata unui minor sub 14 ani, vecinilor sau persoanei bolnave mintal), ori daca locuieste intr-un imobil sau hotel, administratorului sau portarului.In lipsa acestor persoane citatia se afiseaza pe usa locuintei persoanei citate sau pe usa principala a cladirii, incheindu-se procesul-verbal incheiat demonstreaza faptul ca procedura de citare a fost indeplinita.Lipsa din citatie a unor mentiuni importante duc la nulitatea acesteia.
Daca nu sunt intrunite toate elementele mai sus mentionate, atunci puteti contesta. Va recomand sa o face-ti in prima faza la bpr.
Sper ca v-am fost de ajutor!
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters194687, utilizator
Puteti contesta si chiar aveti sanse reale de castig. Faceti contestatia cat mai curand. Mai aveti timp pana pe 27.07 sa o depuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de citare Sunrunner Sunrunner \"Citatia se semneaza de cel care o emite.Ea se inmaneaza de agenti anume desemnati sau prin intermediul serviciului postal.Inmanarea se face personal celui ... (vezi toată discuția)
Procedura de citare! mircea2009 mircea2009 Buna seara! Este legal ca o instanta de judecata sa te citeze fara sa comunice cerea de chemare in judecata? M-am trezit cu o citatie in posta fara sa ... (vezi toată discuția)
Citatie de la politie - legalitate loredana9696 loredana9696 o citatie lasata in usa inseamna ca persoana este chemata la politie?ce valoare are o astfel de hartie lasata in usa? (vezi toată discuția)