avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare / transormare apartament duplex in doua ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare / transormare apartament duplex in doua apartamente

Buna ziua.
Un proprietar de ap. duplex situat pe etajele 3 si 4 (bloc cu 4 etaje) doreste sa il imparta in doua apartamente distincte.
Eu locuiesc la et. 4 si acel proprietar intentioneaza sa sparga un perete situat pe casa scarii, la cca. 2 m de usa mea, pentru a amplasa o usa de acces in apartamentul de la et. 4.

Banuiesc ca pentru toate astea are nevoie de certificat de urbanism, avize (contorul meu de gaz este chiar in locul unde tipul vrea sa isi puna usa, instalatia electrica la fel) de la un structurist autorizat, gaz, electrica, telefoane, etc si, nu in ultimul rand, sa instiinteze (sau sa obtina acordul) asociatiei de proprietari, asa cum prevede art. 13 din L230 si HG 1588.

Eu, ca proprietar direct afectat de aceste modificari pe care vecinul vrea sa le faca, nu ar trebui sa imi dau consimtamantul ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:02, 8 August 2008
Certificatul de urbanism va prevedea si ce acorduri sunt necesare pentru eliberarea autorizatiei de constructie, unde se va gasi si al dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Contor gaze montat pe peretele exterior al apartamentului Laur_ant Laur_ant Buna ziua, Am o nelamurire despre montarea contoarelor de gaze pe peretele exterior al unui apartament proprietate personala. Apartamentul pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul consum de gaze florentinazara florentinazara Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari și doresc să știu dacă este legal ca proprietarii de apartamente care nu au contoar de ... (vezi toată discuția)