avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CM pe perioada determinata

Incepand cu luna aprilie 2011 am intrerupt somajul cu un contract de munca pe perioada determinata de 4 luni . La expirarea contractului de munca doresc sa revin in somaj Exista prevazuta in noul cod al muncii posibilitatea de a fi obligata, la solicitarea angajatorului, sa-mi prelungesc contractul de munca sau sa inchei unul nou?
Mentionez ca conditiile de munca nu sunt tocmai legale-, pe durata unei luni am cumulat 212 ore iar pontate si platite au fost 168.
Solicitarea fizica este semnificativa, incep sa am probleme de sanatate si vreau sa fiu pregatita si informata in cazul in care se vor exercita intimidari cu pierderea somajului.
Va multumesc pentru un raspuns la subiect
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 19 Iulie 2011
1. La expirarea CIM la data pana la care a fost incheiat se va face incetarea de drept a CIM (art.56i din Codul muncii).
2. Cu decizia de incetare a CIM va prezentati la Agentia de Somaj si va reluati indemnizatia de somaj de acolo de unde a ramas cand v-ati angajat.
3. Nu sunteti obligata sa semnati prelungirea CIM daca nu doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa contract pe perioada determinata ContSters85367 ContSters85367 Buna ziua, Inainte sa ma angajez cu contract pe perioada determinata (initial o luna si apoi prelungit cu act aditional pe 3 luni), eram in somaj. Mai am ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata - somaj dlgabriela dlgabriela Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe 1 an de zile. Daca dupa expirarea lui angajatorul doreste sa-mi mai prelungeasca contractul cu 1 an si eu refuz ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de somaj? gabrielcornel gabrielcornel Buna ziua, Incepand cu data de 10.11.2011 si pana pe 31.01.2012 am lucrat cu contract individual de munca pe perioada determinata,apoi mi s-a propus ... (vezi toată discuția)