avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imputernicire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imputernicire

buna ziua
locuiesc impreuna cu familia in Spania, doresc sa vin in Romania impreuna cu fica mea in varsta de 2 ani in vacanta de 3 saptamani . am vorbit aici la un avocat sa ne faca imputernicire cum ca sotul este deacord sa calatoresc cu copilul. intrebarea este daca aceasta imputernicire este valabila si la intoarcerea din Romania in Spania si daca imi trebuie cazierul, sau ce imitrebuipentru intoarcere?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:34, 19 Iulie 2011
daca fetita calatoreste cu pasaport romanesc, aveti nevoie de acordul sotului doar la iesire din romania spre spania. nu aveti nevoie de cazier.
incercati sa ajungeti la ambasada sau consulat cu sotul pt a va da acordul sa calatoriti cu fetita.
puteti sa mergeti si la un notar acolo, dar va trebui apoi ca imputernicirea tradusa si apostilata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport copil pe nume diferite nebuna_mica2007 nebuna_mica2007 Am o fetita de cinci ani care sa nascut in Romania,tatal maltez nefiind prezent la nastere am declarat copilul pe numele meu.Dupa un process de paternitate ... (vezi toată discuția)
Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)