avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

Salut, la testarea cu aparatul etilotest mi-a aparut valoarea de 0,5 la mie alcool in aerul expirat. Politistii mi-au intocmit dosar penal facandu-mi-se in prealabil alte 2 probe de sange la urgenta.
Dupa aproximativ 1 luna jumatate am primit verdict de NUP intrucat probele de sange aveau valori de 0,7, respectiv 0,6.
Acum as vreau sa stiu daca pot sa particip la testul pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului. Cine a patit la fel sau are cunostinte despre astfel de cazuri am rugamintea sa ma ajute si pe mine.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:56, 19 Iulie 2011
Poti da examenul daca:
ai obtinut permisul cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
nu ai beneficiat de reducerea perioadei de suspendare in ultimii trei ani de la data savarsirii faptei;
nu ai avut suspendat dreptul de a conduce in ultimii doi ani de la data savarsirii faptei.

Da, poti sa dai examen pt reducerea perioadei de suspendare dar nu mai putin de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcoolemie Nicusor1995 Nicusor1995 Buna seara, in luna mai a anului curent mi.a fost retinut permisul de conducere din cauza alcoolemiei de 0,11 g/l alcool pur in aerul expirat si am primit o ... (vezi toată discuția)
Etilotest 0.27mg/l ContSters435732 ContSters435732 Buna ziua, In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan geo_host geo_host In urma unui test cu etiloscopul a rezultat o alcoolemie de 1.02 alcool in aerul expirat. La ce sa ma astep pe viitor? Ce pot face? (vezi toată discuția)