avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere dupa 18 ani

Buna ziua! Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu este obligat, din cate stiu, sa dea pensie alimentara pana la varsta de 26 de ani. Atat eu, cat si sora mea suntem inscrise la facultate, zi. In situatia in care el nu este doritor de acest lucru, care sunt informatiile pe care trebuie sa le trec in cerere si de asemenea, cat costa toate demersurile? Este neaparat nevoie de un avocat?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:50, 19 Iulie 2011
Este necesara formularea unei actiuni de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor.
In cadrul actiunii este necesar sa probati ca urmati cursurile la zi ale unei facultati, proba pe care o veti face cu o adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmati.
Pensia se poate stabili fie in functie de venitul realizat de catre tata, fie in functie de venitul minim pe economie dupa caz.
Procentul maximal al pensiei este de 16.5 % pentru fiecare dintre dvs.
Actiunea se depune la judecatoria de la domiciliul paratului si este scutita de plata taxei de timbru.
Este recomandabila angajarea unui avocat pentru ca in acest caz puteti fi reprezentate ( deci dvs. nu va prezentati ) la proces iar in urma admiterii actiunii paratul poate fi obligat in temeiul art. 274 c.proc.civ. la plata acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara irimia_mirela irimia_mirela Buna ziua! Am nevoie de un sfat in legatura cu pensia alimentara pe care o primesete mama mea pentru mine si fratele in urma divortului de tatal meu.Am ... (vezi toată discuția)
Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
As vrea sa fiu informata CosmaRodicaCorina CosmaRodicaCorina Ma numesc Cosma Rodica-Corina,maritatata de 22 de ani,in prezent separata de sot,am 3 copii dintre care 1 este minor.As vrea sa stiu,daca suntem separati si nu ... (vezi toată discuția)