avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua! Am nevoie de un sfat in legatura cu pensia alimentara pe care o primesete mama mea pentru mine si fratele in urma divortului de tatal meu.Am implinit de curand 18 ani si pensia s-a micsorat. Voiam sa intreb daca pot primi din nou si partea mea atat timp cat sunt inscrisa intro institutie de invatamant( liceu sau eventual facultate) si care este procedura. Mentionez ca locuiesc intr-un oras diferit de tatal meu . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: irimia_mirela , utilizator 12:42, 25 Septembrie 2011
Daca in sentinta de divort s-a stipulat in cazul dvs.ca tatal va plati pensie de intretinere pana la data implinirii varstei de 18 ani,este necesar ca dvs.sa promovati o actiune judecatoreasca la judecatoria competenta avand ca obiect'' stabilirea pensiei de intretinere'' aceasta doar in cazul in care ati implinit aceasta varsta si mai sunteti inca elev sau urmati cursurile unei facultati.
Este necesara formularea unei noi actiuni de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, dat fiind faptul ca pensia dvs. a incetat de drept la implinirea varstei de 18 ani.
Astfel, actiunea se formuleaza de catre dvs. in nume personal si in contradictoriu cu tatal dvs.
In cadrul actiunii este necesar sa probati ca va aflati in continuarea studiilor, in acest sens fiind necesar sa depuneti adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmati.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Daca va angajti avocat, cheltuielile de judecata ( onorariul de avocat) vor fi recuperate prin obligarea paratului la plata acestora in temeiul art 274 c.proc.civ.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dupa 18 ani bianca_r bianca_r Buna ziua! Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu este obligat, din cate stiu, sa dea pensie alimentara pana la varsta de 26 de ani. Atat eu, cat si sora ... (vezi toată discuția)