avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie 81-4
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie 81-4

ma confrunt cu urmatoarea situatie., am un salariat care si-a dat demisia si care trebuie sa-si respecte termenul de preaviz, chiar daca este 20 de zile lucratoare, De comun acord intre el si sefa au hotarat sa stea doar 15 zile lucratoare.
Se poate acorda 15 zile lucratoare sau???
Da ca acesta in perioada de preaviz acesta nu se v-a prezenta si v- fi pontat nemotivat cum procedez ????
ii desfac contractul cu 81-4 in care specific ca are atatea zile de absente nemotivate sau ii face referat la 3 absente nemotivate si il instiintez acasa, dupa care ii desfac contractul cu 61 cu a ????
Cum ar fi corect in cazul acesta???
Multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:52, 20 Iulie 2011
Sunt perfect de acord cu ce a raspuns freeelis .Eu am spus de cercetare disciplinara in cazul in care salariatul nu se prezinta in cele 15 zile la servici.Atunci nu se poate numi ca angajatorul a renuntat partial la preaviz.
1. Sanctionarea unui salariat este un drept al anagajatorului, nu o obligatie.
2. Veti folosi art.81(7) deoarece angajatorul a renuntat partial la durata preavizului (15 zile in loc de 20).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie -renuntare la termenul de preaviz 22.08.2009 22.08.2009 cf. art 81 CM demisia este urmata de un termen de preaviz de 20 zile lucratoare ptr. functii de executie si de 45 zile ptr. functii de conducere sau conform ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim? gillu gillu Buna ziua. Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)