ma confrunt cu urmatoarea situatie., am un salariat care si-a dat demisia si care trebuie sa-si respecte termenul de preaviz, chiar daca este 20 de zile lucratoare, De comun acord intre el si sefa au hotarat sa stea doar 15 zile lucratoare.
Se poate acorda 15 zile lucratoare sau???
Da ca acesta in perioada de preaviz acesta nu se v-a prezenta si v- fi pontat nemotivat cum procedez ????
ii desfac contractul cu 81-4 in care specific ca are atatea zile de absente nemotivate sau ii face referat la 3 absente nemotivate si il instiintez acasa, dupa care ii desfac contractul cu 61 cu a ????
Cum ar fi corect in cazul acesta???
Multumesc!
O zi buna!
Sunt perfect de acord cu ce a raspuns freeelis .Eu am spus de cercetare disciplinara in cazul in care salariatul nu se prezinta in cele 15 zile la servici.Atunci nu se poate numi ca angajatorul a renuntat partial la preaviz.
1. Sanctionarea unui salariat este un drept al anagajatorului, nu o obligatie.
2. Veti folosi art.81(7) deoarece angajatorul a renuntat partial la durata preavizului (15 zile in loc de 20).
Preaviz
eu1983
Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract .
Cu alte ... (vezi toată discuția)