avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare imobil cu mici erori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare imobil cu mici erori

Buna seara,

Am achizitionat de curand o casa cu teren.
La 3 zile dupa ce am semnat contractul am observat cu groaza cateva erori: numele fostului proprietar este scris in cateva locuri "Atudorei" - corect si in cateva locuri (inclusiv locul unde este semnatura) "Atudorel", cu "L" in loc de "i".

Autentificarea de la notar este cu numele corect. Doar in contractul de vanzare-cumparare apare gresit.

Am intrebat agentia imobiliara prin intermediul careia am cumparat si mi-a spus ca nu e nici o problema. Numele meu trebuie sa fie corect pentru a putea vinde mai departe daca va fi vreodata cazul.

La notar nu am sunat. Ne asteapta peste 2-3 saptamani pentru intabulare.

Ar trebui sa ma ingrijorez? Modificarea actelor ne-ar costa inca vreo 12oo RON, dar trebuie chemat din nou proprietarul sa semneze si nu stiu daca este cu adevarat necesar. Ce ma sfatuiti?

Multumesc mult,
O seara frumoasa,

Georgiana
Cel mai recent răspuns: georgianaflorina , utilizator 22:57, 19 Iulie 2011
De unde ati scos acea sumaa??????:O

Se face o incheiere de rectificare din oficiu cu erorile materiale strecurate in act care se ataseaza la fiecare original al contractului , incheierea facnd parte integranta din act. Fiind o greseala de dactilografiere din vina operatoarei, asa cum am spus este din oficiu, deci nu va costa nimic!!!!
atat v-a spus ca va costa o incheiere de indreptare a erorii materiale? 1200 de lei? mi se pare exagerat de mult. sugestia mea e sa mergeti la notar si sa intrebati cat costa.
~ Conținut șters la cerere ~
Se numeste incheiere de rectificare, incheierea de autentificare deja este in act. A nu se confunda rectificarea cu autentificarea.iar acea incheiere poarta semnatura si sigiliu notarului se face din oficiu si va face parte integranta din actual deja autentificat.
Buna seara,

Multumesc pentru raspunsuri.
1. De unde am scos suma :) ? a fost doar 50.000 RON - parte economii de vreo 7 ani, parte credit;
2. 1200 RON e suma pe care am dedus-o eu pentru ca m-am gandit ca trebuie refacute actele de la inceput. Daca nu costa nimic, e perfect;

Pentru aceasta rectificare trebuie sa fie din nou prezent si vanzatorul?
Care pot fi consecintele daca nu solicitam aceasta modificare? E destul de greu sa ii adunam pe toti din nou.

Multumesc frumos.
O seara buna,

Georgiana
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
georgianaflorina, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu o greseala in numele cumparatorului mariana26 mariana26 Buna seara Va rog sa i.mi raspundeti si mie la aceasta intrebare. In 2004 am vindut apartamentul nepoatei mele si dupa atita timp ne.am dat seama ca numele ... (vezi toată discuția)
Greseala in acte la notar tigrulus tigrulus Salut, Luna trecuta am cumparat un loc de parcare la subsolul blocului. Dezvoltatorul m-a trimis direct la un notar cu care fac ei actele. Initial mi-au ... (vezi toată discuția)
Adresa din procura este cea din b.i anterior Alina Roxana Dobrin Alina Roxana Dobrin Bună seara! Săptămână viitoare urmeaza sa vând apartamentul pe care il dețin cu soțul meu.El este plecat din țară,eu având procură notariala ptr ... (vezi toată discuția)