avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită apartament din executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

apartament din executari silite

daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza pt vanzare?banca sau proprietarul apartamentului scos la licitatie? Daca sunt datorii mari restante la plata cheltuielilor de intretinere cine are obligatia sa le achite? cumparatorul sau vanzatorul cel executat silit? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 20:28, 21 Iulie 2011
In cazul in care vanzarea la licitatie a imobilului se realizeaza de un organ fiscal,adjudecatarul va primi si o factura fiscala dar si in aceasta situatie titlul de proprietate este procesul verbal de adjudecare in temeiul caruia va veti putea inscrie dreptul de proprietate in Cartea funciara.
In privinta obligatiilor restante la intretinere ale debitorului executat silit,acestea raman in sarcina sa,adjudecatarul nefiind tinut de nicio obligatie in acest sens;cre-
ditorii(asociatia de proprietari,furnizorii de gaz,electricitate,apa,etc.)fiind nevoiti sa
isi revendice drepturile de creanta in instanta.
In privinta faptului ca adjudecatarul imobilului valorificat pe calea executarii silite
este nevoit,pentru a intra efectiv in posesia imobilului,sa solicite in instanta evacuarea debitorului-fost proprietar,acesta este riscul adjudecatarului intrucat, cunoscand acest lucru la data inscrierii la licitatie,a acceptat riscurile si consecintele producerii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita Pruna Loredana Pruna Loredana Buna seara ! Am o mare nelamuriere si va solicit ajutorul. Pot cere prescriptia dreptului de a cere executarea silita avand in vedere ca exista un act de ... (vezi toată discuția)
Licitatia unui imobil alirvag alirvag as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el? as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)
Executare silitã apartament ipotecat cu cheltuieli de întreținere restante Patrick_ Patrick_ M-ar interesa părerea D-voastră cu privire la interpretarea prevederilor art. 20 din Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea ... (vezi toată discuția)