avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... care sunt obligatiile financiare ale celor cu centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

care sunt obligatiile financiare ale celor cu centrala termica?

intr-un bloc construit de 30 de ani trebuie schimbata plasa la caldura in subsol. . exista 5 familii care si-au instalat centrala de apartament si nu doresc sa contribuie la inlocuirea instalatiei. ce fac ceilalti locatari sau cine ii poate obliga,intrucat au folosit-o si ei 29- 30 de ani. si asa sunt nemultumiti ca platesc cota-parte pentru tevile care trec prin apartamentul lor.va rog sa ne raspundeti urgent ,pentru ca e bloc de pensionari si contributia celorlalti e f. mare pentru ca ni s-au cerut 6000 lei. multumesc !
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 08:43, 20 Iulie 2011
Buna ziua!
Stimata doamna, dincolo de obligatiile si drepturile pe care le au locatarii unui imobil cu mai multe apartamente, eu cred ca interesul fiecarui locatar este buna intelegere, armonia si linistea. De aceea va sugerez sa apelati la un mediator pentru a incerca sa gasiti o solutie problemei aparute, agreata de toti cei implicati. Sunati un mediator, stabiliti o intalnire pentru a va informa ce va poate oferi medierea in aceasta situatie, informarea si consilierea fiind gratuita, aceasta faza nu va costa nimic.
Eu cred ca merita sa incercati, avand in vedere ca, cel mai probabil, veti ramane vecini, iar pe viitor exista toate sansele sa mai apara astfel de situatii, in care depindeti unii de altii.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Calina Sorescu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tevi vechi ce trebuiesc schimbate nadiagabriela nadiagabriela Buna ziua, In urma cu trei ani am cumparat un apartament care are si o boxa la subsolul blocului. Boxa este trecuta in actul de proprietate, in cadastru si ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Repartizare caldura kyko kyko suntem o asociatie de scara de bloc,respectiv 40 de familii.Din totalul de 40 de familii,35 si-au montat centrale termice de apartament.5 familii nu au ... (vezi toată discuția)