Buna ziua,
In urma cu trei ani am cumparat un apartament care are si o boxa la subsolul blocului. Boxa este trecuta in actul de proprietate, in cadastru si platesc impozit pentru ea. Necazul este ca prin boxa trec tevile de apa si caldura ale blocului, tot aici fiind si toate vanele de inchidere/ deschidere a apei , contorul de apa. Blocul fiind construit din 1972, instalatia este imbatranita. Din acest motiv foarte des apar sparturi in aceste tevi .Dl administrator, care din acest motiv mi-a cerut si cheie de accest in boxa, aduce instalatorii, dupa caz se pune un colier sau se face o sudura care corodeaza in cateva luni pentru ca apare procesul de electroliza. Si sunt chemati instalatorii...
In repetate randuri am spus ca trebuie sa schimbam toata instalatia de tevi, sa trecem pe polipropilena dar nu s-a intamplat nimic.
Am fost plecati in concediu 10 zile, timp in care s-a fisurat coloana de apa calda si tot ce aveam in boxa s-a umplut de mucegai.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face pentru a ma putea folosi de acest spatiu aflat in proprietate personala.
Daca se va recurge intr-un final la inlocuireaintregii instalatiei , puteti cere ca traseul noilor conducte sa fie deviat , astfel incat sa nu mai ocupe boxa dvs. si sa va creeze neplaceri.Pentru prejudiciile suferite , cereti administratiei blocului sa ia atitudine in sensul de a expune situatia dvs. in cadrul unei adunari generale a asociatiei de proprietari si impreuna cu ceilalti locatari ai blocului sa propuna o solutie prin care ceilalti , dat fiind faptul ca instalatia serveste tuturor si nu doar dvs. , sa contribuie financiar, in vederea repararii prejudiciului . Poate acest lucru ii va determina sa decida ca in sfarsit, este timpul ca batrana instalatie sa fie schimbata si astfel, sa nu mai aiba nimeni de suferit.
Din pacate nu cred ca va gasi intelegerea necesara astfel incit toti vecinii sa fie de acord cu aceasta actiune.
Daca mai sunt si pensionari sansele scad drastic.
Totusi trebuie incercata si calea asta.