avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare caldura

suntem o asociatie de scara de bloc,respectiv 40 de familii.Din totalul de 40 de familii,35 si-au montat centrale termice de apartament.5 familii nu au centrale.Am fost dati in judecata de o familie care nu doreste sa plateasca caldura deoarece sustine ca ar trebui impartita factura de caldura la toti locatarii,indiferent daca au sau nu centrale.De asemenea,adunarea generala nu a aprobat reparatia la tevile de caldura,considerand ca nu mai sunt de interes general,consimtind sa cumpere, mai bine,un lift nou,acesta fiind o prioritate de interes general.Asociatia nu refuza sa repare tevile vechi de caldura de la subsol,dar participatiunea sa fie numai din partea celor care beneficiaza de caldura de la sistemul central.Precizam ca doua coloane de caldura sunt dezafectate deoarece nu mai sunt consumatori pe acele coloane.Ce ne sfatuiti sa facem pentru a rezolva problema.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:49, 29 Aprilie 2009
Am trecut prin ceva asemanator. In primavara anului 2007 mai erau bransati la sistemul centralizat 10 apartamente din totalul de 115, celelalte avand centrala de apartament. In adunarea generala din martie 2007 s-a discutat solicitarea celor "centralizati" sa se repare instalatia si sa participe toti proprietarii. Majoritatea proprietarilor au hotarat atunci ca nu participa la nici o reparatie si chiar rezilierea contractului cu furnizorul de caldura si apa calda in august 2007, ca pana atunci sa aiba timp sa-si instaleze centrale de apartament si ceilalti. A fost scandal, au fost nemultumiti dar asa s-a procedat. In august 2007, furnizorul a oprit apa calda si a luat de la subsol pentru verificare apometrele si gigacalorimetrul. Atunci s-a facut o adresa catre furnizor prin care-i anuntam ca reziliem contractul ; ne-a amenintat si furnizorul dar am inchis subsolul si nu am mai lasat sa-si instaleze jucariile. Am achitat in cateva luni datoriile iar acum ne judecam cu furnizorul pentru penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)
Parti comune elena_1234 elena_1234 Buna seara, Am urmatoarea speta: locuiesc intr-un ap de 3 camere cu centrala termica, nefiind bransata la caldura si apa calda a blocului. Asociatia a ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli reparatii instalatie comuna dranoel dranoel La noi la bloc se schimba contorul de apa calda din subsol. Eu am centrala de apartament si bransamentul de apa calda este desfiintat. Este normal ca si eu sa ... (vezi toată discuția)