avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare.

Am numai o scurta intrebare: Se poate intabula un imobil construit pe un teren care in momentul cererii de intabulare se afla in litigiu cu vecinul pentru granituire?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: V7A7 , utilizator 17:53, 8 August 2008
Depinde daca acel imobil are teren aferent si daca acel teren aferent face parte din obiectul actiunii de granituire...
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Nu stiu stiu sigur care punct din legislatie nu te lasa sa construiesti decat pe x% dintr-un teren deci cred ca terenul din jurul constructiei ar fi acel teren aferent care face obiectul actiunii de granituire,daca este nevoie pot reveni cu date concrete.
Terenul aferent constructiei e inclusiv terenul de sub constructie... intrebam deoarece de ex. la apartamente se dobandeste proprietatea doar a constructiei nu si a terenului de sub ea (primaria, ca proprietara a terenului, poate sa se granituiasca cu cine vrea in acest caz ca eu tot imi pot intabula imobilul).
Multumesc ptr. raspuns....daca se poate revin cu ceva detalii si anume:
1. Constructia are 90mp la sol.
2.Terenul pe care se afla constructia(inclusiv cel de sub constructie) este de 250mp.
3.Constructia s-a realizat pe firma,terenul este pe peroana fizica(s-a facut un contract de superficie).
4.In momentul solicitarii intabularii constructiei s-a observat suprapunere de cadastre de 25mp pe o latura.
5.Intrebarea era:In momentul declansarii actiunii judecatoresti de granituire,pe perioada desfasurarii procesului se poate face intabularea constructiei sau se asteapta finalizarea procesului care poate dura ani !?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Cadastrul unui imobil la curte Rby1970 Rby1970 Detin un imobil la rosu cu un teren de 500mp. La cererea actualizarii cadastrului, s-a constatat, o suprapunere cu vecinul din laterala dreapta, de 4cm, pe o ... (vezi toată discuția)