Am numai o scurta intrebare: Se poate intabula un imobil construit pe un teren care in momentul cererii de intabulare se afla in litigiu cu vecinul pentru granituire?
Nu stiu stiu sigur care punct din legislatie nu te lasa sa construiesti decat pe x% dintr-un teren deci cred ca terenul din jurul constructiei ar fi acel teren aferent care face obiectul actiunii de granituire,daca este nevoie pot reveni cu date concrete.
Terenul aferent constructiei e inclusiv terenul de sub constructie... intrebam deoarece de ex. la apartamente se dobandeste proprietatea doar a constructiei nu si a terenului de sub ea (primaria, ca proprietara a terenului, poate sa se granituiasca cu cine vrea in acest caz ca eu tot imi pot intabula imobilul).
Multumesc ptr. raspuns....daca se poate revin cu ceva detalii si anume:
1. Constructia are 90mp la sol.
2.Terenul pe care se afla constructia(inclusiv cel de sub constructie) este de 250mp.
3.Constructia s-a realizat pe firma,terenul este pe peroana fizica(s-a facut un contract de superficie).
4.In momentul solicitarii intabularii constructiei s-a observat suprapunere de cadastre de 25mp pe o latura.
5.Intrebarea era:In momentul declansarii actiunii judecatoresti de granituire,pe perioada desfasurarii procesului se poate face intabularea constructiei sau se asteapta finalizarea procesului care poate dura ani !?