avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXECUTAREA SILITA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXECUTAREA SILITA

DACA O BANCA FACE EXECUTARE SILITA MOSTENITORILOR SI NU LE POATE LUA NICIUN BUN,LE POATE FACE PROPRIRE DIN SALARIU MOSTENITORILOR?

Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:13, 19 Iulie 2011
Vad ca ati postat si aici. In cazul in care acceptati mostenirea dna veti raspunde si cu patrimoniul dvs pt ca patrimonial se contopesc. Deci da, numai in cazul in care acceptati mostenirea. Acceptati o sub beneficiu de inventar atunci nu veti raspunde cu patrimoniul dvs ci in limitele activului mostenit.
IMI CER SCUZE SITE UL E NOU PTR MINE SI NU ACUM INCEP SA L INVAT.SUCCESIUNEA NU E FACUTA DAR SUNT TARE NEDUMERITA IN CE DIRECTIE SA MA INDREPT.AM CONSULTAT UN CONSILIER JURIDIC,MI A ZIS CA E BINE SA FAC SUCCESIUNEA,IAR UN NOTAR MI A ZIS SA NU O FAC CA E MAI BINE CA NU ARE CE SA MI IA ACEATSA BANCA.NU MAI INTELEG NIMIC.CEL MAI IMPORTANT E CA NU VREA CA MIE SI SURORII MELE SA NE FACA PROPRIRE DIN SALARII.NE GANDEAM CA NOI 2 SA RENUNTAM LA MOSTENIRE IN FAVOAREA MAMEI,IAR EA SA RAMANA CU TOT APARTAMENTUL CARE ORICUM E IPOTECAT SI NU L POATE LUA ACEASTA BANCA FACUTA DE RAPOSATUL MEU TATA.CE PARERE AVETI??
Daca dvs credeti ca datoriile sunt mai Mari Decat activul mostenirii, adica bunurile, renuntati la mostenire. Dvs stiti vel mai bine ce datorii are tatal dvs. Insa asta inseamna ca renuntati la tot. De example daca peste un timp se DES opera ca tatal dvs mai are si alte bunuri nu veti mai avea drept sa l mosteniti. renuntarea la mostenire nu poate fi retractata Decat in termenul de optiune succesorala de 6 luni de la deces si daca intre timp altcineva nu a acceptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire MihaiMaxx MihaiMaxx In familie parintii mei facusera un imprumut la banca pe 10 ani,in jur de 40000 RON in familie.pe atunci eram trecut in intretinerea lor,neavand 18 ani.ambii ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire roxicutza86 roxicutza86 tatal meu a murit acum 3 luni lasand mostenire doar 1 apartament ai carui proprietari sunt parintii mei<defunctul si mama in viatza>.acest apartament este ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile pfa in caz de deces? AA1980 AA1980 Buna ziua, Am o situatie un pic mai complicata.... Dupa decesul tatalui meu care era pfa, am aflat ca impozitul la finante este neachitat, avand de plata in ... (vezi toată discuția)