avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doua proprietati,ce implica?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doua proprietati,ce implica?

Am un apartament primit cu titlu de mostenire de la mama mea,unde mama are drept de uzufruct si unde locuieste in continuare si inca un apartament proprietate unde locuiesc eu.Eu in conditiile astea trebuie sa platesc impozitul marit pentru cel de-al doilea apartament ,dupa legea actuala,sau doar impozitul aferent pentru cele doua apartamente, fara procentajul suplimentar?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: braselton , utilizator 22:41, 20 Iulie 2011
Nu prea se intelege bine cum aveti de la mama dvs care este in viata un apartament mostenire?

Mostenirile se deschid prin moarte. Poate mama dvs a facut un contract cu dvs de vanzare cumparare cu uzufruct sau o donatie cu uzufuct ......
Va trebui sa fiti un pic mai explicit ... conteaza in principal data dobandirii celor 2 apartamente si actul pe care il aveti pentru ceea ce dumneavoastra numiti mostenire de la mama d-voastra care e in viata (mostenirile se dobandesc urmare a decesului autorului).
Platiti normal ca sa ma exprim pe intelesul oricui.Pt locuintele primite mostenire nu se percepe impozit majorat.
Da intr-adevar este act de donatie ,nu de mostenire ,intre mama si mine,in anul 2008 iar celalalt apartament l-am achizitionat in 1994.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea bunurilor dupa recasatoria mamei CorF CorF Buna ziua! Dupa moartea tatalui succesiunea apartamentului nostru a fost facuta pe mine fiul raposatului, fratele meu si mama. Ea s-a recasatorit, actualul sot ... (vezi toată discuția)
Act intre frati in vederea despagubirii partii mostenite DanaX11 DanaX11 Buna ziua, Imi cer scuze daca nu e locul potrivit unde sa intreb acest lucru, insa am nevoie rapida de o lamurire. Situatia este urmatoarea: In urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire donpedro99 donpedro99 Buna ziua! Anul trecut a murit tatal meu,dupa el a ramas un apartament,unde locuieste mama. Dupa lege apartamentul a fost impartit intre mine,sora mea si ... (vezi toată discuția)