avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stergerea cazierului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stergerea cazierului

Dupa cati ani un cazier devine curat de la o condamnare cu executare de 2 ani si patru luni condamnarea a fost in 2005
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 11:18, 20 Iulie 2011
Dupa 5 ani si 2 luni de la data la care s-a terminat executarea pedepsei.
Cazierul nu deveni in mod automat "curat". Avand in vedere ca ati fost condamnat la o pedeapsa cu executare mai mare de un an, este nevoie sa promovati o actiune pentru reabilitarea judecatoreasca. Utilizatorul d emai sus vi-a indicat in mod corect termenul dupa care puteti sa va reabilitati, insa este nevoie de pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin care sa se dispuna reabilitarea dvs.
Da, termenul in care poate face cererea nu pare a se fi implinit iar cererea , daca o face inainte ii va fi respinsa ca fiind prematur introdusa.

Apoi, @gorita florin, trebuie sa dovediti la acel moment ca ati avut si aveti, de la data liberarii, existenta asigurata prin munca si sa dovediti ca v-ati reintegrat social, plus alte conditii lesne de inteles.
Spuneti-ne totusi daca in 2005 ati terminat de executat pedeapsa sau atunci hotararea de condamnare a rasmas definitiva?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters181996, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier narcis78 narcis78 in anul 2000 am avut niste probleme..3 dosare de fapt. 1 conducere fara permis si 2 furturi .dupa ce am fost condamnat sa facut contopirea pedepsei si am ramas ... (vezi toată discuția)
Cazier ContSters223683 ContSters223683 dupa cati ani ti se sterge fapta savarsita de viol,ca cazierul sa fie curat.va multumesc (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca ContSters94352 ContSters94352 am fost condamnat in ''98 la 7 ani inchisoare,am executat pina in 2003 luna iulie,cind am fost pus in libertate conditionat pentru buna purtare! cind pot ... (vezi toată discuția)