avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea individuala pentru motive care nu tin de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea individuala pentru motive care nu tin de persoana salariatului

Buna ziua! Pe scurt: in decursul zilei de ieri am fost pusa in fata semnarii unui preaviz de concediere individuala, impreuna cu alti 4 colegi. In baza deciziei X/15.07.11, s-a dispus desfintarea unor posturi din structura organizatorica a firmei, pe motiv ca activitatea firmei a generat un trend constant descrescator al cifrei de afaceri de la inceputul anului, procentul foarte mic al recuperarii creantelor, intentia angajatorului de reducere a cheltuielilor cu personalul. Pot spune ca motivele invocate de angajator nu sunt tocmai reale, din urmatoarele motive: vanzarile lunare au crescut de la inceputul lunii ianuarie pana in prezent, nefiind mai mici decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut; firma a facut angajari cu cateva saptamani inaintea luarii acestei decizii si continua sa faca angajari pe posturi asemanatoare celor concediati. Avem (eu si ceilalti 4 colegi) vreo sansa sa cerem despaguri (salarii compensatorii) mai mari decat un salariu, atat cat prevede legea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 20 Iulie 2011
Andreea Catalina a scris:

Cum sa se poata vorbi de restructurarea activitatii atata timp cat se fac angajari? Cum imi poate scrie in preaviz ca si motiv intentia angajatorului de a reduce cheltuielile cu personalul daca se fac angajari si pe salarii mai mari decat a celor concediati? Cum poate specifica ca firma nu dispune de posturi vacante la data preavizului daca se fac angajari?



In acest caz , poate fi vorba despre o concediere care nu are la baza o cauza reala, chiar daca angajatorul este singurul îndreptăţit să aprecieze existenţa dificultăţilor economice .

Art. 65 C.mun. nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
urgent!!! termen pentru art.65 , comunicare salariati?? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua la noi la unitate se face o reorganizare a activtatii, se reduc posturi , au spus ca nu este restructurare este reorganizare se ofera tuturor ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari Melinda2 Melinda2 Buna ziua, O firma care se confrunta cu foarte mari diciultati financiare vrea sa-si concedieze toti angajatii (ar pastra 1 persoana pentru derularea ... (vezi toată discuția)