avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere:cauza-criza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere:cauza-criza

Buna ziua!
din 20.07.2011 am primit dispozitia de desfacere a contractului de munca invocand criza.Din 8 angajati eu singur.,Am coleg care e pensionar si lucreaza,el a ramas,mai sunt angajati pe timp de vacanta 2 elevi.
As dori sa stiu nu mai e valabil contractul colectiv de munca pe plan national care spune ca la concedieri se tine seama de angajatii care sunt si pensionari,adica ei sunt primii la concedieri avand o sursa de venit?
Pe perioada celor 20 zile de preaviz pot lucra 4 ore?
Atelierul unde lucrez din 25.07.11 intra in concediu,atunci cum ramane cu preavizul meu?mentionez ca ne-a fortat in primul trimestru sa luam concediile,deci eu nu mai am zile de conc.de odihna.
Rog sa ma ajutati cu raspunsuri cat se poate de urgent.
Va multumesc,o zi buna!
zsuzsannao@yahoo.com
PS Pot beneficia de salariu compensator comform CCMN?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
zsuzsannao, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere stelamudura stelamudura Lucrez la Casa de Cultura Oradea unde sunt 16 angajati (personalitate juridica). De curand, 10 dintre acestia au primit preaviz (de 15 zile lucratoare) pentru ... (vezi toată discuția)
Preaviz si co in caz de concediere valery_70 valery_70 In data de 22.07.2008 am fost anuntati ca firma nu ne mai poate asigura de lucru din 23.07 si ne concediaza .Va rog sa-mi spuneti daca avem dreptul la ... (vezi toată discuția)
Sfaturi concediere CostinFCD CostinFCD Buna ziua, Sunt angajat la o societate comerciala pe postul de lucrator-gestionar si patronul acesteia acum o luna m-a evacuat fortat cu ajutorul pazei ... (vezi toată discuția)