avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfacere contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfacere contract de intretinere

cum se procedeaza in cazul rezilierii unui contract de intretinere?am cazut de acord cu cealalta parte, imi va inapoia contravaloarea prestatiei de intretinere de pana acum si vrem sa reziliem tot, k m-am saturat.Faza e ca sunt inca in dubii, k eu mi-am respectat clauzele, iar persoana intretinuta, pur si simplu nu ma mai accepta de nicio culoare, pt ca s-a razgandit efectiv.Ce sa fac, sa accept sa imi recuperez banii sau sa merg in instanta cu ea?K am martori k am prestat intretinerea, iar ea o refuza doar pt ca vrea acum sa ii fac unei nepoate acte
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 16:50, 8 August 2008
sa stati linistit, pana cand persoana intretinuta va lua o masura. dvs. continuati sa strangeti probe si purtati-va cf. contractului...
Contractul nu poate fi reziliat de intretinuta doar pentru ca asa doreste.
Rezilierea o poate obtine numai pe cale judecatoreasca.
Depinde de doriti dvs.
Atat timp cati v-ati indeplinit obligatiile contractuale, nu poate avea castig de cauza decat cu probe false- gen martori nepoata ca nu o intretineti s.a.m.d. Ca sa evitati o astfel de situatie, puteti sa va preconstituiti dovezi in favoarea dvs, solicitandu-i sa va faca o oferta scrisa de reziliere a contractului cu rambursarea c-val sumelor avansate pt intretinere. Astfel, oricand v-ar actiona in judecata pentru reziliere, ati avea dovada provenita chiar de la intretinut cum ca v-ati indeplinit obligatiile.
Cum sa se procedeze? La fel ca la incheierea lui... ceea ce partile fac, acestea pot si desface daca sunt ambele de acord... faptul ca vi se restuie o anume suma de bani mi se pare foarte avantajos ptr. dumneavoastra intrucat in instanta nu o puteti obliga sa vi le restituie (datorita caracterului aleatoriu al contractului)... dar daca doriti acel bun in schimbul caruia v-ati obligat la intretinere si neexecutarea intretinerii se datoreaza refuzului ei (si puteti dovedi acest lucru) puteti cere "transformarea" obligatiei de intretinere intr-o obligatie de a da o anume suma de bani lunar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am și o întrebare. se poate face contract de vânzare ... CosminGheorghescu CosminGheorghescu Buna ziua, am și o întrebare.Se poate face contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere plus o sumă de bani și dacă da ,daca cumva se ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare gianys75 gianys75 as dori sa stiu si eu care act de vanzare-cumpare este greu de atacat in instanta...pentru ca am inteles ca sunt de mai multe feluri (vezi toată discuția)
Probleme cu un contract de intretinere#-o boyzone boyzone Va salut.Am mai postat aici acum ceva timp referitor la optarea pt incheierea unui contract de intretinere.S-a materializat, am niste clauze, dar totul a fost ... (vezi toată discuția)