avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

itm

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat: am incheiat contractul de munca cu acordul ambelor parti la 31.07.2011. Avand o alta oferta cu inceputul lui august am cerut documente: cartea de munca, adeverinta de vechime si contractul de munca( pe care nu au dorit sa mi-l inmaneze niciodata). Am fost amanata cu toate acestea pe motiv c este concediu de odihna si persoana care se ocupa nu este disponibila. Fiind presata de timp am mers singura la ITM si aici surpriza: nu pot sa-mi inchida cartea de munca pe motiv ca nu s-a depus statul de salarii pe decembrie 2010 si o alta surpriza: contractul de munca a fost inregistrat cu 7 luni mai tarziu si cu un salariu de baza mult mai mic. Am pierdut job-ului urmator din cauza neaducerii la timp a documentelor necesare. Ce pot face in acest caz?
Va multumesc anticipat:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 20 Iulie 2011
1. Faceti o sesizare la ITM.
2. In acelasi timp actionati pe angajator in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
3. Raspunsul de la ITM, cu cele constatate si masurile luate, va poate ajuta in instanta.
4. Puteti sa va angajati, cu CIM, in alta parte fara sa mai fie nevoie sa incetati CIM la fostul angajator. Nu mai obligatoriu sa prezentati carnetul de munca la noul angajator iar Codul muncii va permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp.
Raportul dvs de munca la fostul angajator nu poate fi inchis mai inainte de 31.07.2010 ...suntem in 20.07.2011.

Carnetul de munca de la 01.01.2011 nu mai are nicio valabilitate, iar angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea carnetului de munca...parerea mea este ca nu ati pierdut acel loc de munca din aceasta cauza...de ce nu ati cerut noului angajator sa va prezinte textul de lege care reglementeaza obligativitatea prezentarii acrnetului de munca la angajare?

Carnetul de munca poate fi inchis cu inscrierile aferente abrogarii Decretului nr.92/1976 la 01.01.2011, chiar daca nu s-a depus acel stat de plata ... mergeti in audienta la inspectorul sef si explicati situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura carte de munca itm si angajator iosif.kramar iosif.kramar sunt in litigu cu angajatorul. cartea de munca era la ITM. Pentru a o recupera ar trebui sa merg la ITM si apoi la angajator pentru a mi-o inchide. Cum as ... (vezi toată discuția)
Inchidere carnet de munca dianatransparency dianatransparency Buna ziua, Am si eu o problema. Ce fac in acest caz: - ridicare carnet de munca in data de 05.10.2011 de la ITM - carnetul de munca a fost inchis - ... (vezi toată discuția)
Despre cartea de munca danabazgai danabazgai cum se procedeaza pentru a obtine un duplicat dupa cartea de munca a unei persoane ce este decedata din romania!cartea de munca ii trebue sotului decedatei in ... (vezi toată discuția)