avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act adit de 2 ori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act adit de 2 ori

cum se procedeaza in cazul in care pt un salariat am marit salariul de doua ori incepand cu data de 01.08.2008? prima oara i sa-a marit cu o suma, iar a doua oara cand am dusactul adit la ITM doamna de acolo mi-a modificat data din 01.09.2008 in 01.08.2008 si deci acum am doua mariri incepand cu aceeasi data.X-(
Trec in stat salariul brut mai mare?
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
coca_lb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 18:04, 8 August 2008
Buna ziua !
ma intreb cum si-a permis acea doamna de la ITM sa modifice un contract de munca ? adica ea a trecut peste intelegerea partilor consfintita in contract si a modificat data intrarii in vigoare ? #-o
Practic, e cam greu sa inchei 2 acte aditionale in aceeasi zi deoerece e greu de stabilit care este ultimul si se aplica, poate doar dupa nr. de inregistrare, ora nu cred s-o treaca cineva.
Mai simplu era daca actul aditional nr. 2 intra in vigoare pe 02.08.
Dar oare functionara de la ITM o mai fi tinut cont de primul act ? poate ca nici nu l-a inregistrat ci a facut-o direct cu al doilea:)
Daca totusi le-a inregistrat pe amandoua, este in vigoare ultimul, dupa nr de inregistrare, mai mare :)
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
Valentin Geapana, Avocat
Din data de 02 nu se primesc acte adit de marire de salariu pt ca nu poti ( sau este incomod) sa faci doua state pe luna cu salarii diferite. Doamna la modificat prin prisma faptului ca eu am dus mai multe acte adit cu data de 01.08 si banuiesc ca a crezut ca am gresit eu. Multumesc frumos pt raspuns :)

Actele adit au fost duse la intervale de o sapt
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
coca_lb, utilizator
Inspectorul de la ITM nu are dreptul sa modifice data de la care se aplica actul aditional.
Pe actul aditional in momentul inregistrarii la ITM se trece doar data, semnatura si stampila Inspectorului ITM nu si un numar de inregistrare.
Puteti face o decizie da anulare a actului aditional modificat de Inspectoarea ITM si incheiat un nou act cu data pe care o doriti.
Pot avea probleme daca il las inregistrat cu data de 01.08, chiar daca e modificat cu pixul? Am intrebat salariatul si a spus ca nu are nimic impotriva.
Actul adit are si nr de inregistrare
Eu cred ca rezolvarea situatiei depinde de interesul angajatorului: daca doreste sa ii dea salariul mai mare angajatului- cel pe care voia sa i-l acorde de la 1 sept.2008 - incepand cu 1 august 2008, faceti statul de plata pe acel act aditional.Cu decizie a angajatorului il anulati pe primul, care prevedea un salariu mai mic. Daca angajatorul vrea sa ii acorde salariul mai mare numai de la 1 sept.2008, anulati actul aditional corectat de ITM (cu decizie a angajatorului) si faceti alt act aditional pe care il duceti la ITM .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa la cim referitoare la service 24h romeo3108ro romeo3108ro anexele la CIM in care se specifica ca se primesc anumite sume de bani in urma prestarii unor servicii gen service 24 H trebuiesc inregistrate la ... (vezi toată discuția)
Intrebare Vioreld Vioreld salutare. am un salariat cu norma intreaga a carui contract expira pe 15.10. Angajatorul vrea sa-i facem contract pe perioada nedeterminata, dar cu contract ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Sunt angajata unui ong iar de la 1 martie ni s-a mărit salariul conform H.G. 1225, acum angajatorul (preşedintele asociaţiei) care şi-a dat ... (vezi toată discuția)