avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsei calitatii procesurale active
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsei calitatii procesurale active

Exceptie lipsei calitatii procesurale active fiind respinsa de tribunal dar fara a fi motivata in dispozitiv poate fi reluata in rejudecare? Cum poate fi readusa in discutie si care este procedura?

Multumesc anticipat,
Daca nu exista "raport"intre cel ce cheama in judecata si chematul in judecata, nu exista "calitati procesuale active si pasive".
Calitatea "activa" apartine celui care invoca un "drept subiectiv sau legitim", iar calitatea "pasiva" este obligat sa dea ceva sau sa recunoasca ceva activului..
Deci; Prin urmare exceptia lipsei calitatii procesuale active pusa in discutie de Tribunal sau de partea chematul in judecata (cel cu calitate procesuala pasiva), este corect pronuntat, si unirea cu fondul a exceptiei.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
Manole Dumitru, utilizator
In speta, sigur este vorba de un recurs.
Recurentul, (cel ce a redeschis actiunea ) nu face parte din cauza judecata de tribunal, nu se regaseste in hotararea emisa.
Instanta cred ca sa autosesizat cu privire la "lipsa calitatii active" si nu v-ati prezentat ( nu ati prezentat concluzii) in sala la dezbatere ?????
Hotararea este irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate sa-mi explice? Tatiana44 Tatiana44 :((buna ziua, Proces cu primaria locala se accepta. Primaria Mun bucuresti face recurs. decizia: .Admite recursul. Modifică în parte sentinţa civilă ... (vezi toată discuția)
Deosebirea intre 2 exceptii ? lotuss lotuss Care este deosebirea dintre -exceptia LIPSEI CAPACITATII PROCESUALE de FOLOSINTA si -exceptia LIPSEI CALITATII PROCESUALE PASIVE ? Cind pot fi invocate ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aser aser Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)