avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... rugaminte
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

rugaminte

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:

daca iau admiterea pentru grefieri cu studii superioare si sunt scolarizata 6 luni, apoi angajata ca grefier si legata de contract conform legii pe 5 ani, dar eu lucrez doar 1 sau 2 ani, apoi luand admiterea la INM, si fiind iar scolarizata pentru judecator sau procuror, fiind fortata de imprejurari sa renunt la functia grefier, trebuie sa platesc scolarizarea anterioara pentru grefieri,si ce suma ar fi???

multumesc,

Ionela
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 14:22, 21 Iulie 2011
conform legii 567/2004
ART. 27
(1) Absolvenţii ªcolii Naţionale de Grefieri au obligaţia de a rămâne 5 ani în cadrul instituţiilor autorităţii judecătoreşti.
(2) În cazul în care un absolvent al ªcolii Naţionale de Grefieri este eliberat din funcţie înainte de expirarea perioadei de 5 ani, din iniţiativa sa ori din motive care îi sunt imputabile, acesta este obligat să restituie indemnizaţia de cursant şi cheltuielile de şcolarizare efectuate cu formarea sa, proporţional cu timpul rămas până la împlinirea termenului prevăzut la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa grefier Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Stie cineva cat este bursa pentru cei care urmeaza SNG -ul? mai poate da mai multe detalii despre ce presupune acest SNG? Multumesc! (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor! sunt elevă in clasa a 10a si iau in considerare ... Maria.28 Maria.28 Buna tuturor! Sunt elevă in clasa a 10a si iau in considerare meseria de grefier. Din ce am aflat, poti urma scoala de grefieri imediat dupa liceu sau o poti ... (vezi toată discuția)