avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sechestru pe imobil in partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sechestru pe imobil in partaj

Buna ziua. Anterior desfacerii casatoriei , s-a instituit sechestru asiguratoriu asupra imobilului in care locuim , proprietate comuna , datorita unor datorii ale firmei fostului sot. Am fost amandoi implicati intr-un dosar penal , dar pt. toate acuzatiile am primit amandoi ordonanta de incetarea urmaririi penale si neinceperea urmaririi penale pt. infractiunile de care am fost acuzati. Exista 4 societati pagubite care s-au constituit parte civila in procesul penal . Pe rol se afla dosarul de partaj . Intre timp a aparut si o executare silita de la o alta firma a fostului sot . Datorita partajului , voi face o cerere de suspendare a executarii silite . Ce se intampla cu sechestrul pus si cu societatile care s-au constituit parte civila , cu toate ca au trecut mai bine de 17 luni de cand acestea au facut adresa de constituire ca parte civila . Eu nu am facut parte din firma fostului sot , latura penala a disparut datorita ordonantei , dar a ramas paguba creata.In ce masura va fi afectata partea mea din casa ? Am si copilul in intretinere. Valoarea sechestrului asiguratoriu si a executarii silite depaseste jumatate din valoarea casei , eu carand la partaj 50-50% , fostul sot cerand 100% , dar sigur nu va avea bani sa timbreze cei 100%. Cine va face vanzarea apartamentului , in ce ordine se vor indestula toate partile din acest apartament?
Cel mai recent răspuns: sammy44 , utilizator 23:44, 21 August 2008
In procesul de partaj apartamentul nu poate fi scos la vxinzare decit in situatia in care cade in lotul fostului sot, caz in care vinzarea se face prin licitatie de executorul judecatopresc, situatie in care oricine, deci si dv. pueti obtine adjudecarea apartamentului precum si oricare din creditorii chirografagari care au solicitat iinstituirea sechestrului. Acesta poate fi ridicat tot de instanta de judecata care l-a instituit. Daca apartamentul cade in lotul dv. puteti solicita ridicarea sechestrului iar cota parte ce revine fostului sot se va distribui egal intre creditori.
Multumesc pt. raspuns .
Pt. suspendarea executarii silite a apartamnetului am depus certificatul de grefa de la partaj , dar pot cere si anularea executarii pe baza calitatii de coproprietar ? Si mai am o intrebare pt care , v-as ruga sa aveti amabilitatea sa primesc raspuns : ce inseamna intoarcerea executarii silite si ce modalitati sunt ?
Problema întoarcerii executării se pune în acele situaţii în care titlul pus în executare a fost ulterior desfiinţat, prin exerciţiul căilor de atac prevăzute de lege. Astfel, necesitatea întoarcerii executării se poate ivi în cazul în care hotărârea ce s-a bucurat de executare vremelnică a fost apelată, nu s-a dispus suspendarea executării, iar instanţa de apel, în urma rejudecării fondului, a respins cererea reclamantului; s-a executat o hotărâre definitivă, care apoi a fost casată ca urmare a admiterii recursului exercitat împotriva acesteia; când după admiterea unei căi de atac de retractare, hotărârea ce a constituit titlu executoriu a fost desfiinţată; în situaţia în care, ca efect al admiterii unei contestaţii la executare, s-a anulat executarea.

În principiu, întoarcerea executării presupune restabilirea situaţiei anterioare executării, deci bunurile care au format obiectul executării desfiinţate vor fi restituite, iar adjudecatarul va primi de la creditorul urmăritor preţul pe care l-a plătit (actualizat în funcţie de rata inflaţiei).
Mulltumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptate in romania dorithea dorithea Buna. Am sa intru direct in subiect .Sunt victima unui furt .Hoata este prinsa ,,judecata si condamnata la inchisoare cu suspendare iar .pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii silite sammy44 sammy44 In urma unei plangeri penale o societate comerciala a cerut instituirea unui sechestru asiguratoriu . Dosarul a mers mai departe in instanta , inculpatul a ... (vezi toată discuția)
Exista o cauza de suspendare? Irina S. Irina S. 2003: sechestrul asigurator intr-un dosar penal. Dupa dispunerea sechestrului in timpul dosarului penal, debitorul vinde de sub sechestru. 2003: HJ devine ... (vezi toată discuția)