avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de marirea colectiva de salariu daca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de marirea colectiva de salariu daca cunt in CO postnatal?

buna ziua,
sunt in co postnatal pana la sfarsitul lui august, mai am 10zile din concediul de odihna, dupa care o sa intru in CIC. La 1 iulie s-a dat o marire colectiva de cateva procente la salariu. intrebarea mea este, eu de ce nu am beneficiat de aceasta marire atata timp cat contractul meu de munca este activ?
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 21 Iulie 2011
Pe durata concediului de maternitate contractul dumneavoastra este supsendat de drept. In aceasta perioada nu primiti salariu ci o indemnizatie care se calculeaza conf.art.10 din OUG nr.158/2005.
poate nu m-am facut inteleasa, contractul meu de munca INCA nu este suspendat, sunt in perioada celor 126 zile calendaristice de concediu pentru sarcina si lauzie, urmand ca la sfarsitul lui august sa primesc decizia de suspendare a contractului de munca si sa intru in concediu crestere copil.
multumesc,
Art.50 lit.a C.mun. , prevede ca , c.i.m. se suspenda de drept in cazul concediului de maternitate.
Prin urmare, pe eprioada concediului de maternitate c.i.m. este susendat de drept ... numai la revenirea din acest concediu sau din CCC aveti dreptul la asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Incepand de 23 octombrie pot sa intru in concediu prenatal, dar eu daca ma simt bine intentionez sa mai lucrez inca 3-4 saptamani. Mai am 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna 17091984 17091984 Buna ziua, Urmeaza sa intru in concediu prenatal la 20.04.2011. Practic la sfarsitul lunii august voi termina cele 126 zile, iar contractul meu a fi ... (vezi toată discuția)