avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu am cum sa-mi dau demisia - angajator \"disparut\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu am cum sa-mi dau demisia - angajator "disparut"

Buna ziua

De aproximativ 2 ani firma la care am lucrat si-a inchis punctul de lucru.

De aici incep probleme:

Dupa ce nu am mai fost chema la serviciu am fost la ITM, acolo mi-au spus sa nu-mi dau demisia deoarece pierd somajul. L-am sunat pe angajator sa-i cer sa-mi desfaca contractul de munca si mi-a spus ca nu poate deoarce firma are datorii, insitand sa imi dau eu demisia. Eu refuzand la sfatul celor de la ITM.

Timpul a trecut si angajotul tot mi-a promis ba ca imi rezolva, ba ca nu poate ... si acum vreau sa-mi dau eu demisia numai sa scap si sa pot sa-mi caut de munca in alta parte dar angajorul nu este de gasit (mai bine zis ma evita, nu raspunde la telefon).

Ce as putea sa fac in cazul acesta?

Mentionez:
- ca la ITM figurez ca angajata la firma respectiva doar ca nu mi-au fost platite taxele in aceasta perioada,
- cei de la ITM m-au trimis sa discut cu angajatorul pe care nu il gasesc

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 22 Iulie 2011
Deși vă aflați într-o situație deloc plăcută, totuși vă puteți angaja, încheierea unui nou contract individual de muncă nu presupune neapărat încetarea altui contract existent.
Va multumesc pentru raspuns. Si pentru a nu mai fi angajata la firma respectiva ce trebuie sa fac?

Ma gandesc ca la un moment dat tot trebuie sa rezolv intr-un fel problema
Mergeti la sediul firmei si scrieti-va demisia. Conform noilor reglementari ale Codului Muncii, angajatorul este obligat sa ia la cunostinta demisia salariatilor. In caz ca refuza, il actionati in judecata.
1. Trimiteti pe adresa societatii o scrisoare recomandata cu confirmare de primire care sa contina cererea dvs de incetare a c.i.m. cu acordul partilor si nu prin demisie ... Demisia poate fi cu preaviz sau fara preaviz.

2. Este adevarat ca in aceste situatii nu beneficiati de somaj.
Am un salariat in aceeasi situatie. E angajat la noi dar nu are incetat contractul la cealalta firma. De la ITM mi s-a spus ca i se va incheia contractul de munca in baza statelor de plata depuse de respectivul angajator, adica in luna in care nu mai apare in statul de plata i se face incetarea. Problema este daca a depus sau nu statele de plata la ITM pana la data de 01.01.2011, angajatorul d-voastra.
Faceti si o adresa scrisa si asa cum a scris ,,freeelis'' cereti incetarea cu acordul partilor nu demisie.

Alte discuții în legătură

Desfacere contract munca la cerere dupa concediu ingrijire copil prodiana prodiana buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: punctul de lucru al firmei pt care lucram s-a inchis in localitatea mea de domiciliu, astfel ca doresc desfacerea ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? simplitate simplitate Buna ziua.M-am angajat ca o frirma anul tercut in 20-02-2011.In data de 28 februarie am fost anuntata verbal ca punctul de lucru unde lucrez se va ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la locul de munca dupa concrediul de crestere a copilului geo240585 geo240585 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu de crestere a copilului. Contractul meu de munca este suspendat. Intrebarea mea este urmatoarea: cand voi decide ... (vezi toată discuția)