avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Membrii CA - INCOMPATIBILITATI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Membrii CA - INCOMPATIBILITATI

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt doua SA- uri A si B.
Directorul general de la A, este si membru CA al soc. A si totodata membru CA la soc. B. Poate Directorul general de la B si el membru CA al soc. B sa faca parte din CA-ul soc. A??? Soc. au obiecte de activitate diferite, nu sunt concurente si nici nu colaboreaza impreuna.
Nu am gasit in legea 31 nimic care sa interzica, cu toate acestea situatia in sine este una contrara, ce atrage incompatibilitatea dir. de la soc. B, sa fie membru si la soc. A.
VA ROG SA MA IMI SPUNETI DACA EXISTA UN TEXT DE LEGE CARE SA PREVADA ACESTA INCOMPATIBILITATE SAU DE UNDE SE SUBINTELEGE ACEST LUCRU.
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 15:58, 21 Iulie 2011
Inainte, prin L 31/90 Art 153, numarul mandatelor pentru o persoana fizica era limitat la 5 mandate concomitent.
Acum Art 153 contine o multime de subarticole, nu am gasit nici o referire (daca nu am scapat ceva din vedere).
Singura problema ce se pune este daca un om poate sa faca fata obligatiilor in mai multe firme. Daca este insa platit fara sa faca nimic, atunci poate fi si 100 de firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa - director - actionar magyari magyari Buna ziua.. Lucrez la o firma, care anul trecut in baza OG 28 / 2006 s-a transformat in institutie financiar nebancara, adica din SRL am devenit IFN ... (vezi toată discuția)
Comitet de directie? mihaela_1968 mihaela_1968 Conform prevederilor legii societatilor comerciale sau a altor reglementari, daca exista, mai poate exista comitet de directie, cu drept de decizie, sau ramane ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)