avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare / cumparare cu drept de habitat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare / cumparare cu drept de habitat viager.

socrii mei sunt divortati, in urma unor probleme de ordin financiar soacra mea a cumparat apartamentul ce a apartinut socrului meu, cu acte in regula / incheiate la notar, acesta avand in continuare drept de habitat viager. acum socrului meu nu-i mai place situatia de a convietui in aceeasi casa cu fosta sotie, motiv ptr care ii face zile amare. acesta afirma ca el are dreptul sa faca ce doreste in casa fara sa-i ceara ei aprobarea, adica sa se mute cu cine doreste in casa chiar daca soacra mea nu este de acord.
cine are info sa ma ajute cu raspuns referitor pretentiile socrului meu.

multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:43, 21 Iulie 2011
parintii mei au Alzheimer si au si drept de habitatie viager.pe o camera.
nici mie nu-mi convin multe dar nu am ce face.
in concluzie..socrul sta sanatos(cit o fi de sanatos daca ii face zile amare).
lucrurile pot sta si mai rau de atat... soacra locuieste acolo doar ca e socrul de acord
Socrul dvs are dreptul de a locui in acea Casa pana la deces. Dupa deces soacra dvs va deveni proprietara deplin pe Casa prin radierea abitatiei viagere din cf. Asta e viata!
Socrul are drept de a locui pana la deces in apartament .::fight:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Doua drepturi de habitatie viagera minflo minflo Buna ziua, Am citit cazurile de habitatie viagera de pe acest forum, totusi nu am gasit un caz in care cel cu drept de habitatie (abitatie) viagera are mai ... (vezi toată discuția)