buna...as vrea sa ma ajutati cu un rasp...as vrea sa stiu dac se pedepseste si cu cat urmatoarea fapta:intr-o adeverinta de salariat...pt un angajat la societatea mea...am trecut o suma mai mare de venit decat cea reala...am semnat si am stampilat...si angajatul a scos o suma de10000 euro de la o banca...va rog sa imi rasp..sunt nelinistita...va multumesc
parca e un autodenunt! :D
eu as tinde ca incadrare spre:
Codul Penal
Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnãturã privatã
Falsificarea unui înscris sub semnãturã privatã prin vreunul din modurile arãtate în art. 288, dacã fãptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteazã altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.
Daca angajatul este bun platnic pana la sfarsit,nu vad de ce ai avea probleme.Daca e rau platnic,banca il urmareste pt. recuperarea banilor,dar nu cred ca mai reanalizeaza dosarul sa vada legalitatea actelor care au stat la baza aprobarii creditului.Probleme pot aparea(pt.fals)doar daca te denunta cineva(un prieten bun!!!)
Raspunderea penala este angajata cand fapta prevazuta de lege ca infractiune are o anumita gravitate de natura a creea pericol social.Analiza gravitatii faptei o face organul de cercetare penala iar cand constata ca fapta nu are pericolul social de natura a antrena raspunderea penala atunci aplica o sanctiune administrativa respectiv amenda in cele mai multe cazuri.Parerea mea este sa nu va faceti griji mai mult decat trebuie.Cu stima!
Fals in inscrisuri sub semnatura privata. Daca va denunta cineva probabil ca veti primi o amenda. Sssttt B-) Alta data sa nu mai faceti asa, chiar daca vreti sa va ajutati angajatii, ca sa puteti sta linistita. Exista alte metode.
Este penal?
tginuta
Ce se intampla daca eu ca administrator al unei firme am falsificat o cerere de concediu fara plata pentru un angajat pentru o luna de zile? Mi se intocmeste ... (vezi toată discuția)