avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... confidentialitate salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

confidentialitate salariu

Buna ziua,
M-am lovit de o situatie si am nevoie de un raspuns autorizat. Confidentialitatea salariului este o obligatie sau un drept? Eu inteleg ca firma daca nu are un regulament de ordine interna unde sa dispuna ca nu ai dreptul sa-ti divulgi salariul in firma pot sa-l spun cui vreau eu. este asa? Va multumesc anticipat ptr un eventual raspuns.
Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.

Intr-adevar, daca in R.I. al angajatorului nu este prevazuta aceasta obligatie de confidentialitate , atunci dvs aveti dreptul sa-l divulgati .
Despre ce confidentialitate poate fi vorba cand o adeverinta in care este inscris salariul trece prin mana atator persoane din firma si ajunge la alte persoane/institutii care nu ofera garantia pastrarii confidentialitatii decat in anumite cazuri pentru datele personale (care de multe ori si acestea au scapat). Deasemenea sunt puse obligatoriu la dispozitia unor institutii ale statului.
Negocierea individuala prin care s-a stabilit si salariului poate fi confidentiala.
Salariul fiind un drept de proprietate personala dv. hotarati sa pastrati confidentialitatea sau sa-l spuneti cuiva anume. Nu este un secret profesional sau de serviciu si nici nu exista sanctiune pentru nepastrarea confidentialitatii salariului individual.
Daca angajatorul isi ia toate masurile necesare pentru ca salariatii sa nu divulge salariile (neaparat trebuie trecut in RI), atunci confidentialitatea salariilor trebuie respectata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament ordine interioara - fapta penala? ContSters173568 ContSters173568 Cu scuzele de rigiare pentru deranj, va prezint urmatoarea situatie care este dpmdv relativ delicata. 1. Ma aflu in mijlocul unui conflict de munca. Eu am ... (vezi toată discuția)
Sesizare anspdcp bizbiz bizbiz Buna ziua. Am nevoie de o informatie. In firma la care am lucrat au fost anumite nereguli si angajatorul mi-a produs un prejudiciu material prin prelucrarea ... (vezi toată discuția)
Salarii confidentiale? Hobitzi Hobitzi Sunt angajatul unei institutii bugetare.Cu diverse ocazii ni se tranteste in nas replica\"salariile sunt confidentiale\"......cei de la sindicate ne spun ... (vezi toată discuția)