avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sesizare ANSPDCP
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sesizare ANSPDCP

Buna ziua. Am nevoie de o informatie.

In firma la care am lucrat au fost anumite nereguli si angajatorul mi-a produs un prejudiciu material prin prelucrarea datelor personale in mod neautorizat de catre mine. Vreau sa stiu daca ma pot adresa cu o plangere catre Autoritatea
Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal in care sa detaliez cele intamplate, avand in vedere obligatia contractuala semnata cu angajatorul, privind secretul profesional si pastrarea acestuia.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: molimpia32 , utilizator 12:45, 4 August 2018
Atribuţiile Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sunt specifice oricărei instituţii de control, putând investiga prelucrările de date cu caracter personal care cad sub incidenţa Legii nr. 677/2001 şi aplica sancţiuni, în cazul în care constată încălcarea dispoziţiilor legale de către operatorii de date cu caracter personal, în urma sesizărilor din oficiu sau pe baza unor plângeri depuse de persoanele lezate în drepturile lor.

Datele de contact le gasiti aici
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.

Intrebarea mea se refera, in special, la secretul profesional. Ma poate acuza angajatorul ca am incalcat secretul profesional in urma depunerii unei sesizari care ANSPDCP, sau imi poate cere daune pentru aceasta. Exista o lege care sa imi permita sa divulg astfel de informatii din firma?
Depuneti sesizare , dar nu cu lux de amanunte ... parerea mea este ca secretul profesional nu mai trebuie pastrat intr-o instanta de judecata sau intr-o comisie de ancheta. In cazul in care investigatia impune acest lucru, persoanele care cunosc secretul profesional au obligatia de a divulga informatii confidentiale.
buna ziua am o intebare am avut trei salari la raiffeisen bank si am fost data la biroul de credit .am achitat creditul si nu sunt stearsa de la biroul de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare la biroul de credit fara aprobarea mea valeantudor valeantudor Buna ziua, Am o problema cu o banca ... acum vreo 6-7 luni am fost jefuiti de aproximativ 6,000 RON (bani cash, din casa) si, cum aveam nunta dupa 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Revisal p_orsyka p_orsyka Potrivit HG 500/2011 art. 10 Angajatorii care opereaza efectiv in registru au obligatia sa prelucreze datele cu caracter personal ale salariatilor ... (vezi toată discuția)
Protecþia datelor cu caracter personal mancipri mancipri in romania se spune ca functioneaza protecţia datelor cu caracter personal . cat de legal este cazul in care o banca trimite un dosar de imprumut impreuna cu ... (vezi toată discuția)