avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren sot 1 vs. casa sot 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren sot 1 vs. casa sot 2

Se da urmatoarea speta :
Cu doua saptamani inainte de casatorie, sotul 1 cumpara un teren intravilan destinat construirii unei case. Dupa casatorie, se ia decizia ca sotul 2 sa construiasca pe acel teren o casa (avandu-se in vedere faptul ca sotul 1 este plecat din tara). Tinand cont de situatia data ce demersuri sunt necesare a fi facute pentru a se construi o casa pe terenul sotului 1, avandu-se in vedere faptul ca sotul 2 se va ocupa de absolut TOT ceea ce este necesar pentru realizarea locuintei (evaluari, obtineri certifact de urbanism, autorizatie de constructie, PUZ, achizitonare materiale, etc.). P.S. Este nevoie de intocmirea unei procuri din parte sotului 1 care sa dea dreptul sotului 2 pentru a se ocupa de construirea casei ?
Cel mai recent răspuns: Costinho , utilizator 23:58, 9 August 2008
e necesara procura, daca trebuie sa-l reprezinte in fata autoritatiilor
Terenul, fiind achizitionat inainte de casatorie, este bun propriu al sotului 1. Procura este necesara pentru sotul 2, intrucat casa, bun comun, va fi construita ( in timpul casatoriei), pe terenul respectiv.
Multumesc avokitten si sdianaviolin !
In procura ar trebui sa se mentioneze mandatarea pentru fiecare actiune in parte sau este suficienta si specificarea la modul general (ex.: "este mandatat sa indeplineasca tot ceea ce este necesar pentru construirea casei). ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren sot 1 vs. casa sot 2 Costinho Costinho Se da urmatoarea speta : Cu doua saptamani inainte de casatorie, sotul 1 cumpara un teren intravilan destinat construirii unei case. Dupa casatorie, se ia ... (vezi toată discuția)
Extravilan - intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului bodo9001 bodo9001 As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie ContSters160082 ContSters160082 ... am vandut un teren de 430 mp in intravilan acum 1 an de zile, iar acesta zice ca nu poate construi pe el,.... am vreo vina eu acum?!! ma poate acuza de ... (vezi toată discuția)