avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii de pe acte de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii de pe acte de identitate

Buna ziua.

O persoana ar putea fi pedepsita daca da unei alte persoane copii de pe actul sau de identitate??

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mara_mica , utilizator 13:36, 10 August 2008
Buna seara.

Da, cred ca o va intreba... Dar poate sa o acuze ca a fost un fel de complice?? Ar putea primi pedeapsa cu inchisoare sau ceva de genul asta??

Buna seara.

Da, cred ca o va intreba... Dar poate sa o acuze ca a fost un fel de complice?? Ar putea primi pedeapsa cu inchisoare sau ceva de genul asta??

Acel act de identitate este expirat.
daca se va dovedi ca aceasta cunostea motivul si scopul urmarit de faptuitor cu privire la folosirea acelei copii, se poate extinde urmarirea penala si asupra acesteia in calitate de complice.
cu privire la pedeapsa...e discutabil...iar expunerea e prea lacunara pentru a putea aprecia.
av. Teslevici
Teoretic, din punctul meu de vedere, dacă CI era expirat şi nu a fost săvârşită nici o infracţiune, persoana titulară nu va putea fi trasă la răspundere.
Orice infractiune de care ar putea fi acuzata se savarseste doar cu intentie. Daca ceea ce ati relatat este adevarat, respectiv a dat copia si atat, fara sa stie ce va urma, nu are de ce sa-si faca probleme. La intrebarea politiei "Da' de ce ai dat copia?" se poate raspunde in multe feluri: "d'aia!" ; "pentru ca era draguta" s.a.m.d. insa daca a dat-o doar asa, din naivitate, chiar nu are ce sa raspunda deoarece politia asteapta un raspuns de genul "Pentru ca am primit suma de ... lei pentru ea si stiam ca o vor folosi pentru savarsirea mai multor infractiuni, eu urmand sa le acord suport in timpul savarsirii acestora si sa-i acopar in cazul in care vor fi prinsi" - caz in care ei au scapat de dosar.
Nu are nici un motiv sa faca plangere pentru ca nu a suferit nici o vatamare. Eventual, ca orice bun cetatean, poate sa faca un denunt (nu sunt ironic).

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa primeste pt ca a dat o copie dupa permis violeta80 violeta80 ce pedeapsa se aplica unui cetatean, daca se afla ca el a dat o copie dupa permisul lui unui prieten. Acea copie probabil ca, prietenul a folosit-o de mai ... (vezi toată discuția)
Caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma ContSters75744 ContSters75744 Este vorba de o intamplare care dovedeste cat de prost poate fi omul. Am cunoscut aproximativ 4 ani un tip pe internet. De atunci pana in prezent am comunicat ... (vezi toată discuția)
Renuntare la plangere adisorul89 adisorul89 buna ziua..am o intrebare.. prietena mea a fost santajata de catre o persoana.. si am apelat la politie sa facut cercetari telefoane ascultate si dupa 1 luna ... (vezi toată discuția)