daca se va dovedi ca aceasta cunostea motivul si scopul urmarit de faptuitor cu privire la folosirea acelei copii, se poate extinde urmarirea penala si asupra acesteia in calitate de complice.
cu privire la pedeapsa...e discutabil...iar expunerea e prea lacunara pentru a putea aprecia.
av. Teslevici
Teoretic, din punctul meu de vedere, dacă CI era expirat şi nu a fost săvârşită nici o infracţiune, persoana titulară nu va putea fi trasă la răspundere.
Orice infractiune de care ar putea fi acuzata se savarseste doar cu intentie. Daca ceea ce ati relatat este adevarat, respectiv a dat copia si atat, fara sa stie ce va urma, nu are de ce sa-si faca probleme. La intrebarea politiei "Da' de ce ai dat copia?" se poate raspunde in multe feluri: "d'aia!" ; "pentru ca era draguta" s.a.m.d. insa daca a dat-o doar asa, din naivitate, chiar nu are ce sa raspunda deoarece politia asteapta un raspuns de genul "Pentru ca am primit suma de ... lei pentru ea si stiam ca o vor folosi pentru savarsirea mai multor infractiuni, eu urmand sa le acord suport in timpul savarsirii acestora si sa-i acopar in cazul in care vor fi prinsi" - caz in care ei au scapat de dosar.
Nu are nici un motiv sa faca plangere pentru ca nu a suferit nici o vatamare. Eventual, ca orice bun cetatean, poate sa faca un denunt (nu sunt ironic).