avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Daca persoana e in stare de detentie, nu i se aplica noua lege

adica este acuzat de furt calificat ,a recunoscut fapta ,:stunned::((
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:49, 31 Iulie 2011
doberv a scris:

nu i se vor aplica
deoarece deja a fost condamnat definitiv.
ce ar fi daca s-ar aplica ?
in momentul in care a savarsit infractiunea stia care sunt rigorile legii.
aceasta lege s-a dat pentru a descongestiona instantele .

De unde reiese ca ar fi condamnat definitiv????Daca este doar arestat preventiv??

''Daca persoana e in stare de detentie, nu i se aplica noua lege

adica este acuzat de furt calificat ,a recunoscut fapta .''

Acuzat de furt presupune,in opinia mea,invinuit sau inculpat,si nu condamnat.

Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
pentru andymaurul
daca se afla in stare de detentie inseamna ca a fost depus la penitenciar si,tinand cont de faptul ca penitenciarele nu pot tine in custodie persoane aflate in curs de urmarire penala ci doar pe cei in stare de judecata ori care sunt deja condamnati inseamna ca persoana respectiva a fost trimisa in judecata si s-a dat citire actului de sesizare .
parerea mea
doberv a scris:

pentru andymaurul
daca se afla in stare de detentie inseamna ca a fost depus la penitenciar si,tinand cont de faptul ca penitenciarele nu pot tine in custodie persoane aflate in curs de urmarire penala ci doar pe cei in stare de judecata ori care sunt deja condamnati inseamna ca persoana respectiva a fost trimisa in judecata si s-a dat citire actului de sesizare .
parerea mea

Sunteti in eroare,domnule,arestatii preventiv sunt depusi in penitenciar.Mai studiati.Si chiar daca acesti arestati preventiv sunt in curs de judecata,sunt tot arestati preventiv si nu condamnati definitiv.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
nu sunt in eroare.
am scris ca in penitenciar sunt primiti doar arestatii preventiv care sunt in curs de judecata nu si arestatii preventiv in curs de urmarire penala.
persoanele arestate preventiv care sunt in curs de urmarire penala nu sunt primite in penitenciar decat daca mai au un mandat de executare in alta cauza.
credeti-ma ca stiu ce vorbesc.
cel mai bine ar fi daca persoana care a deschis topicul ne spune daca este condamnat definitiv ori nu.
eu imi sustin ceea ce am scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)