avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Am platit taxa auto pe data de 08.07.2008 in Campulung Arges Vreau sa recuperez taxa si nu stiu daca mai pot (au trecut 3 ani). Daca da imi puteti da detalii despre ce acte imi trebuie si mai ales un model despre cum sa fac contestatia la Adm.Financiara Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bogdan31 , utilizator 13:34, 2 August 2011
Larisa Dudciuc a scris:

Termenul de prescriptie in actiunea de recuperare a taxei de poluare este de 5 ani, iar instantele de judecata dispun si in baza acestui termen.
Va rog nu duceti pe cei ce au nevoie de un sfat in eroare!
Sfatul meu actionati profesionist si veti castiga!

Sa va ajut sa intelegeti: cei trei ani de prescriptie se aplica in cazul in care statul are creante la cetatean, deci intr-un caz se aplica decretul din 58 cu privire la prescritia extinctiva, iar in celalat caz Codul Fiscal! Daca mai aveti nevoie de explicatii, va stau la dispozitie! Daca aveti informatii din instante cu privire la termenul de 5 ani, bucuros...
da...va recomand sa cititi Ordinul nr. 1899/22.12.2004, unde, la CAP I, pct. 3, alin (1), s eprevede faptul ca ,,cererea de restituire trebuie sa fie depusa in cadrul termenului legal de prescriptie a dre[ptului de a cere restiuirea, respectiv in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere dreptul la restituire...(...),,.
bafta tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent rog lege prescriere datorii firme LisaLashes LisaLashes Buna ziua sper ca postez in locul corect, nu am foarte multe legaturi cu contabilitatea. Daca nu va rog mutati topicul si spuneti-mi unde il pot gasi ... (vezi toată discuția)
Factura din 2006 neachitata la orange preluata de eos Mihai74 Mihai74 In anul 2006 am intrerupt un abonament la orange iar de atunci nu am mai fost contactat de cineva de la orange. In urma cu vreo 3 saptamani ma contactat cei de ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)