avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am primit indemnizatia de somaj si dupa angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am primit indemnizatia de somaj si dupa angajare

Am o problema si anume: am fost in somaj 3 luni de zile ai mi-am gasit un loc de munca unde lucrez de aproximativ 2 luni. Am aflat intr-un tarziu ca trebuia sa anunt la ANOFM gasirea acestui loc de munca, lucru pe care nu l-am facut inca (din lipsa de timp). Indemnizatia de somaj inca o mai primesc integral, deci nu 30% cat ar trebui... intrebarea mea este ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? sau ce pot face sa fiu "in regula" sa nu risc cine stie ce... Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: allexcris , utilizator 09:34, 22 Iulie 2011
Lipsa de timp nu justifica comiterea de infractiuni. Mergeti la ANOFM cu noul contract inregistrat si le veti restitui indemnizatia de somaj incasata necuvenit dela data inceperii serviciului, inscrisa pe contract.
allexcris a scris:

Am o problema si anume: am fost in somaj 3 luni de zile ai mi-am gasit un loc de munca unde lucrez de aproximativ 2 luni. Am aflat intr-un tarziu ca trebuia sa anunt la ANOFM gasirea acestui loc de munca, lucru pe care nu l-am facut inca (din lipsa de timp). Indemnizatia de somaj inca o mai primesc integral, deci nu 30% cat ar trebui... intrebarea mea este ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? sau ce pot face sa fiu "in regula" sa nu risc cine stie ce... Va multumesc anticipat.

In culpa sunteti atat dvs. cat si angajatorul dvs. care avea si el obligatia sa anunte la fel ca si dvs. in termen de 3 zile angajarea unei persoane provenind din randul somerilor.
Spuneti ca nu ati avut timp sa mergeti sa anuntati,dar nu inteleg totusi cum primeati indemnizatia de somaj daca nu vizati lunar carnetul la somaj?
Nu este intentia mea de a va certa,mergeti la ALOFM si anuntati ca sunteti angajat.
Vi se va face calculul sumei de returnat .Sumele acordate in mod necuvenit din bugetul asigurarilor pentru somaj, se recupereaza pe baza deciziei emise de catre ALOFM, care constituie titlu executorIu.
Carnetul il vizam lunar fiind angajat stiam ca mai am dreptul la somaj. Va multumesc de sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj my23 my23 Buna ziua, Daca luna aceasta pe 14 ma duc la 1 viza pt somaj in cat timp mi se vireaza banii pe card? Multumesc (vezi toată discuția)
Prima plata a indemnizatiei de somaj nirdoc nirdoc Va rog frumos un raspuns legat de urmatoarea speta: -in 13 decembrie 2010 AJOFM mi-a preluat dosarul in vederea acordarii indemnizatiei de somaj; ... (vezi toată discuția)
Cand mai primesc indemnizatie de somaj, dupa concediu medical? ika ika Sunt somer , absolvent studii superioare, in perioada 20 ian.-18 feb. ac,am fost internat in spital. La data de 21 ian. am anuntat in scris la ALOFM, prin ... (vezi toată discuția)