avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... falsi proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

falsi proprietari

Speta;

X proprietar decedeaza in 1969.Nu are mostenitori .Ramane o casa si teren aferent.cca 100 mp ,casa +teren.Dupa 3 ani un reprezentant al primariei Y (fostul Sfat popular) repartizeaza unei persoane Z cu chirie acest imobil.Taxele si impozitele se platesc in toti acesti ani pe numele lui X, proprietarul decedat,iar chiria pe numele luiZ.
Z decedeaza in 1998, iar din 1996 nu mai are contractul de inchiriere prelungit.Din neglijenta autoritatilor nu se mai ocupa nimeni...,,Casa'' este ocupata sporadic(cam cca 3-4 ani ,dar nu consecutiv)de niste nepoti ai chiriasului Z.care demoleaza, fara nici o autorizatie toata casa repartizata lui Z,in chirie,dupa care o abandoneaza.Nimeni din partea autoritatilor desi sesizate nu se intereseaza, motivand ca legal are proprietar de X decedatul,care figureaza in rolul fiscal.Culmea CD al lui X nu se gaseste in arhivele starii civile.

In anul 2010 un copil al lui Z ,chiriasul care a stat cca 2-3 ani cu Z,pretinde actiune in uzucapiune ,pe baza unei chitante de mana fictive(false)si a doi martori falsi..

cum se poate rezolva aceasta speta?

Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
leusan, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune ktistai ktistai Buna ziua, am si eu urmatoarea speta, a carei rezolvare nu o gasesc : Bunica X a cumparat in anul 1936, un teren in suprafata de 200 mp, la acel moment ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune/lege aplicabila cris79 cris79 am o speta care ma cam streseaza. x vinde lui y in 1954 prin act sub semnatura privata teren (regim carte funciara). normal ca y nu-si intabuleaza dreptul de ... (vezi toată discuția)
Drept lezat și retrocedare ClaudePH ClaudePH În anul 1974, cetăţeana X şi Y, mamă şi fiică, moştenesc de la un bunic, care nu avea descendenţi, pământul acestuia sub forma unui testament. ... (vezi toată discuția)