avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... trecerea frontierei
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

trecerea frontierei

Pentru a trece de un punct vamal spre Italia este valabil si buletinul de identitate sau numai cartea de identitate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:07, 25 Iulie 2011
Italia face parte din U.E si permite trecerea cu C.I sau buletin identitate, timp de sedere 90 zile(3 luni).Singura conditie- sa fie valabile.
Incepand cu data de 01.01.2007, data la care Romania a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, cetatenii romani beneficiaza de dreptul comunitar de libera circulatie, in conformitate cu prevederile Directivei 2004/38/CE a Parlamentului European si a Consiliului European din 29 aprilie 2004 privind dreptul la libera circulatie si sedere pe teritoriul statelor member ale Uniunii Europene si vor putea calatori in Comunitatea Europeana in baza pasaportului sau a cartii de identitate valabile (nu si cu buletinul de identitate).
Potrivit art.6. alin.1, din actul normativ mai sus mentionat, “cetatenii Uniunii au dreptul de sedere pe teritoriul altui stat membru pe o perioada de cel mult trei luni fara nici o alta formalitate in afara cerintei de a detine o carte de identitate valabila sau un pasaport valabil”.
In situatia in care doriti sa ramaneti pe teritoriul statului respectiv o perioada mai mare de 3 luni, trebuie sa va adresati autoritatilor competente in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Prin act de identitate se intelege atat cartea de identitate cat si buletinul de identitate-aflat in termen de valabilitate.
Pentru obtinerea pasaportului insa este necesar preschimbarea buletinului de identitate(chiar daca este in termen de valabilitate) in carte de identitate-(pasapoarte.ro).O.U.G 97/2005

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie ca sa ies din tara? lavi23 lavi23 Vreau sa plec intr-o vacanta de 2 saptamani in Lisabona si nu am pasaport, nu am iesit niciodata din tara si sunt un pic ingrijorata la vama sa nu ma lase sa ... (vezi toată discuția)
Strain,apatrid saed saed buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca ... (vezi toată discuția)
Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)