avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ce acte imi trebuie ca sa ies din tara?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ce acte imi trebuie ca sa ies din tara?

Vreau sa plec intr-o vacanta de 2 saptamani in Lisabona si nu am pasaport, nu am iesit niciodata din tara si sunt un pic ingrijorata la vama sa nu ma lase sa ies din tara sau sa imi ceara spaga.vreau sa stiu daca pot folosi CI? Acesta expira in ianuarie 2012, este vreo problema?Imi trebuie si alte acte? Trebuie sa ai o anumita suma de euro ca sa te lase sa iesi? Precizes ca plec cu autocarul.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
lavi23, utilizator
Cel mai recent răspuns: lavi23 , utilizator 00:27, 12 Septembrie 2011
Este suficienta cartea de identitate.
Ar putea sa imi spuna cineva care e rutina la vama? Iti cauta prin bagaje, iti pune anumite intrebari? Cand iti verifica CI sau pasaportul le aduna pe toate de la cei din autocar si dupa aia le aduce inapoi?
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
lavi23, utilizator
Incepand cu data de 01.01.2007, data la care Romania a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, cetatenii romani beneficiaza de dreptul comunitar de libera circulatie, in conformitate cu prevederile Directivei 2004/38/CE a Parlamentului European si a Consiliului European din 29 aprilie 2004 privind dreptul la libera circulatie si sedere pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene si vor putea calatori in Comunitatea Europeana in baza pasaportului sau a cartii de identitate valabile .
Potrivit art.6. alin.1, din actul normativ mai sus mentionat, “cetatenii Uniunii au dreptul de sedere pe teritoriul altui stat membru pe o perioada de cel mult trei luni fara nici o alta formalitate in afara cerintei de a detine o carte de identitate valabila sau un pasaport valabil”.

Calatorie placuta!:wave:
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc :)
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
lavi23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea frontierei gabinemo gabinemo Pentru a trece de un punct vamal spre Italia este valabil si buletinul de identitate sau numai cartea de identitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Strain,apatrid saed saed buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca ... (vezi toată discuția)
Rezidenta in romania guidofesti guidofesti Sunt cetatean italiano, tatal de un baiet nascut in Romania ce are numele meu, sunt administrator de una firma srl si traiesc in Romania de 7 ani. Ce trebuie ... (vezi toată discuția)