avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament 65,05 m2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament 65,05 m2

Apartamentul are ca proprietari pe cei doi parinti, tata a decedat si este nevoie de succesiune.Noi suntem 3 frati, care 2 dintre ei doresc sa renunte la partea lor de mostenire iar mama ar dorii si ea sa ramana apartamentul la cel de-al treilea copil.
Va rog sa ma informati daca exista posibilitatea legala de a face toate acestea deodata cu succesiunea si cum anume, deoarece m-am interesat la un notar si el spunea ca intai se face succesiunea apoi se incheiei un contract de ingrijire, care nu poate fi atacat in instanta de mostenitori in cazul in care se razgandesc in viitor.
Suma pt. succesiune ceruta de notar a fost de 1400 ron si pt. contractul de ingrijire 5350ron, ceea ce mi se pare enorm.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:16, 22 Iulie 2011
fratii dau o declaratie ca renunta la mostenire, la fel si mama.. astfel cota dvs va fi de 50% din ap, apoi faceti cu mama o tranzactie de iesire din indiviziune, contra unei despagubiri si gata, sunteti proprietar.

puteti incheia un contract de intretinere cu mama pt cota dansii de 50 %, daca mama doreste sa fie intretinuta de dvs si de asemenea , daca doreste sa aiba siguranta ca n-o veti da afara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate executa silit o cota parte dintr-o succesiune? ContSters237654 ContSters237654 a murit tata in anul 2009 si s-a facut succesiunea pentru apartamentul pe care il avea in proprietate.50% mama,iar ceilalti 50% s-au impartit in cote egale ... (vezi toată discuția)
Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare si cu toate astea am fost data afara din casa eles eles buna ziua, in urma cu 6 ani tatal meu a decedat, a urmat apoi succesiunea la care am luat parte impreuna cu mama si fratele meu pentru un ap.(in Bucuresti) cu ... (vezi toată discuția)