avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decesul paratului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decesul paratului

Mama mea are doua procese civile cu un vecin. Luna trecuta ea a decedat . Ce se poate intampla cu aceste procese in continuare?
Mentionez ca am 4 frati si nu este nici un act care sa ne ateste pe noi ca si proprietari ai imobilului mamei mele.
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 14:16, 22 Iulie 2011
Procesele pot continua daca reclamantul face o cerere de introducere in cauza a mostenitorilor paratului.Potrivit art.243 alin.1 CPC judecata se suspenda de drept la moartea uneia dintre parti,afara de cazul cand partea interesata cere un termen pt introducerea in cauza a mostenitorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces annaon annaon Buna ziua, Tatal meu este in proces cu nepotul lui pentru niste cheltuieli de avoocat care l-ar fi reprezentat la politie.INTREBAREA este urmatoarea; tatal ... (vezi toată discuția)
Decesul reclamantei gilmi gilmi In cazul decesului survenit al reclamantei, reprezentata prin fiul ei ,care in calitatea de mandatar al reclamantei, poate acesta din urma sa introduca in ... (vezi toată discuția)