avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decesul reclamantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decesul reclamantei

In cazul decesului survenit al reclamantei, reprezentata prin fiul ei ,care in calitatea de mandatar al reclamantei, poate acesta din urma sa introduca in cauza si pe ceilalti succesori, sau se vor introduce in cauza fiecare mostenitor in parte.dovedind ca are un interes legitim.
multumasc si o seara buna
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 20:51, 22 Octombrie 2014
In conformitate cu art. 412 alin. (1) pct. 1 C. proc. civ., judecata pricinilor se suspenda de drept prin moartea unei parti, afara de cazul cand partea interesata cere termen pentru introducerea in judecata a mostenitorilor.
Prin decesul reclamantei, partea interesata (adica fiul acesteia si mandatarul din cauza) poate cere continuarea procesului prin introducerea in cauza a mostenitorilor acesteia.
Cu stima,
av.Mihaela Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A decedat apelantul intr-un proces civil, cum poate continua mai departe familia? Nedelea Florin Nedelea Florin A decedat apelantul intr-un proces civil, cum poate continua mai departe familia? A decedat apelantul, sotia/vaduva poate continua mai departe în procesul ... (vezi toată discuția)
Procura in proces civil-valabilitate in cazul decesului titularului ContSters115731 ContSters115731 Am o procura de la bunicul meu in care ii reprezint intr-un proces civil.A murit si acum nu stiu daca trebuie introdusi in cauza mostenitorii lei legali, ... (vezi toată discuția)
Contract de mandatar, cu mandatarul decedat ciprianj ciprianj Buna ziua! Am o intrebare. O persoana are un contract de mandatar pentru o alta. Mandantul, a decedat. Mandatarul continua sa folosesca contractul de ... (vezi toată discuția)