Am o procura de la bunicul meu in care ii reprezint intr-un proces civil.A murit si acum nu stiu daca trebuie introdusi in cauza mostenitorii lei legali, respectiv copii lui, sau se continua judecata in baza procurii deja emise cand era viu.....multumesc...
La ce va foloseste procura , daca bunicul dvs a decedat??? Se introduc in cauza mostenitorii legali , respectiv copiii. Dvs nu aveti calitate procesuala , decat in cazul in care veniti prin reprezentare.
Trebuie introdusi in cauza mostenitorii.
Mandatul dvs. a incetat.
Va pot insa imputernici mostenitorii sau o parte din ei, ceilalti putand sa isi angajeze avocat sau sa se apere singuri.
In cazul decesului unei persoane, in proces trebuie introduși moștenitorii acestuia.
Cu privire la procura, conform art. 71 C.pr.civ, mandatul nu inceteaza prin moartea celui care l-a dat si nici daca acesta a devenit incapabil. Mandatul dainuieste pana la retragerea lui de catre mostenitori sau de catre reprezentantul legal al incapabilului.
Prin exceptie de la dispozitiile art. 1552 pct. 3 C. civ., art. 71 C. proc. civ., prevad ca mandatul judiciar nu inceteaza prin moartea si nici prin survenirea incapacitatii mandantului, continuand pana la retragerea lui de catre mostenitori ori de catre reprezentantul legal al incapabilului.
In caz de moarte a mandantului, introducerea in cauza a mostenitorilor acestuia este obligatorie.