avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura in proces civil-valabilitate in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura in proces civil-valabilitate in cazul decesului titularului

Am o procura de la bunicul meu in care ii reprezint intr-un proces civil.A murit si acum nu stiu daca trebuie introdusi in cauza mostenitorii lei legali, respectiv copii lui, sau se continua judecata in baza procurii deja emise cand era viu.....multumesc...
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:46, 24 Ianuarie 2011
Daca mostenitorii defunctului nu contesta procura,aceasta isi produce efectele juridice.
La ce va foloseste procura , daca bunicul dvs a decedat??? Se introduc in cauza mostenitorii legali , respectiv copiii. Dvs nu aveti calitate procesuala , decat in cazul in care veniti prin reprezentare.
Trebuie introdusi in cauza mostenitorii.
Mandatul dvs. a incetat.
Va pot insa imputernici mostenitorii sau o parte din ei, ceilalti putand sa isi angajeze avocat sau sa se apere singuri.

avocat Claudiu Lascoschi
In cazul decesului unei persoane, in proces trebuie introduși moștenitorii acestuia.

Cu privire la procura, conform art. 71 C.pr.civ, mandatul nu inceteaza prin moartea celui care l-a dat si nici daca acesta a devenit incapabil. Mandatul dainuieste pana la retragerea lui de catre mostenitori sau de catre reprezentantul legal al incapabilului.
Prin exceptie de la dispozitiile art. 1552 pct. 3 C. civ., art. 71 C. proc. civ., prevad ca mandatul judiciar nu inceteaza prin moartea si nici prin survenirea incapacitatii mandantului, continuand pana la retragerea lui de catre mostenitori ori de catre reprezentantul legal al incapabilului.

In caz de moarte a mandantului, introducerea in cauza a mostenitorilor acestuia este obligatorie.

Alte discuții în legătură

Contract de mandatar, cu mandatarul decedat ciprianj ciprianj Buna ziua! Am o intrebare. O persoana are un contract de mandatar pentru o alta. Mandantul, a decedat. Mandatarul continua sa folosesca contractul de ... (vezi toată discuția)
Art. 71 din vechiul cod de procedura civila catavencu catavencu In vechiul cod civil, potrivit art. 1552 pct. 3 mandatul se stinge „prin moartea, interdictia, nesolvabilitatea si falimentul ori a mandantului ori a ... (vezi toată discuția)
Urgent pre contract vanzare cumparare teren paby paby Buna ziua, Problema pe care vreau sa v-o supun atentiei este data de vanzarea unui teren. Acest teren la momentul semnarii precontractului avea ca ... (vezi toată discuția)