avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... retur boxe interior
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

retur boxe interior

Buna ziua!Am cumparat ieri 2 boxe de la un magazin din oras(un magazin micut).Le am probat acolo mi s au parut k. Insa erau ultimele lucru care mi a displacut,deoarece erau expuse la probe,erau murdare...Probandu-le am constatat ca se auzeau bine si am decis sa le cumpar.Ajungand acasa probandu-le mai bine am realizat ca o boxa ''paraie''Pot returna produsul si sa mi iau banii inapoi?Ieri vanzatorul mi a zis k mi l schimba daca nu o sa fiu multumit in 24 h cu altele mai scumpe,ca banii nu ii poate da inapoi(asta eu nu cred)Trebuie sa existe o lege pentru retur peste tot,din moment ce la emag exista retur in 30 zile.Daca exista vreo lege va rog spuneti mi!Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:57, 22 Iulie 2011
Daca produsul are un defect atunci are obligatia fie sa repare fie sa ia produsul inapoi,

Daca produsul nu are defect, atunci probabil ca il va schimba daca nu sunteti multumit, insa nu are nici o obligatie.

De la emag se cumpara prin contract la distanta (telefon, internet, catalog). In acest caz exista prevederea legala de renuntare la contract si posibilitatea returnarii produsului fara nici un motiv in termen de 10 zile lucratoare (mi se pare cas-a schimbat recent in 14 zile calendaristice, asa cum prevad directivele europene)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produsul cumparat este alt model decat ce apare pe bonul de casa Robert03 Robert03 Buna, In data de 28 ian 2010 am cumparat de la un hypermarket un set de boxe pentru calculator, pe raft nu avea pretul afisat si am rugat-o pe d-soara care ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare produs defect EniMihai EniMihai Buna seara, in data de 10 noiembrie am achizitionat o tableta pe firma de la un magazin de electronice. Am folosit-o o singura zi pentru ca era defecta, nu ... (vezi toată discuția)
Restituire bani comerciant - produs defect Betty06 Betty06 As vrea sa stiu daca un comerciant imi poate refuza restituirea banilor atunci cand returnez un produs cumparat deja defect de la el. Mentionez ca am cumparat ... (vezi toată discuția)