avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituire bani comerciant - produs defect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituire bani comerciant - produs defect

As vrea sa stiu daca un comerciant imi poate refuza restituirea banilor atunci cand returnez un produs cumparat deja defect de la el. Mentionez ca am cumparat o jucarie defecta de la un mare retailer de jucarii si produse pentru copii din Ro, am ajuns acasa, am constatat ca este defect si m-am intors pentru a returna produsul si a-mi recupera banii. Au refuzat complet si, in schimb, mi-au bagat pe gat (pe motiv ca asta e politica companiei) un voucher in valoarea jucariei ca sa pot schimba produsul. Le-am spus ca refuz pentru ca risc sa iau in loc tot un produs defect. Nu este ilegal sa imi refuze banii? Stiu ca in 30 de zile poti returna orice fel de produs, cu banii inapoi, indiferent daca e defect sau nu, si cu atat mai mult daca e defect. Va rog sa ma lamuriti. As vrea sa fac reclamatie la OPC. Multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Elena1996 , utilizator 09:04, 4 Decembrie 2023
S-au oferit sa vi-l schimbe si ati refuzat?
Stiu ca in 30 de zile poti returna orice fel de produs, cu banii inapoi, indiferent daca e defect sau nu, si cu atat mai mult daca e defect.

La noi în țară pentru magazinele fizice există doar obligația de a asigura garanția produsului. Nu-i puteți obliga să vă dea banii înapoi, iar pentru că v-au dat un voucher de aceeași valoare și-au îndeplinit obligația stabilită prin lege.
Din păcate i-ați reclama degeaba.

Art. 10. -
În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acest produs, în condiţiile art. 13 şi 14.
Art. 11. - (1) În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată ...

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
Ares-3, moderator
Chestia cu returnarea produsului fie defect fie bun se aplica doar la achizitionarea produselor online iar termenule de 14 zile de la achizitie.
Bună ziua!

Am comandat anul acesta de black Friday un uscator de rufe de pe o platformă on-line foarte cunoscută (însă vândută și livrat de alt partener). Uscătorul nu a funcționat din prima, se prelungea ciclul de uscare când mai rămâneau 2 minute cu încă 12 și tot așa, iar la final rufele erau tot ude. Am contactat vânzătorul în scris, am specificat toate aceste lucruri și am cerut înlocuirea produsului sau repararea lui, nu am primit niciun răspuns. Vânzând ca trece timpul, returnat produsul exact așa cum mi-a fost livrat și am cerut banii înapoi, dar vânzătorul a refuzat returul. Iată, m-am văzut și fără bani și fără produs (care de altfel nici nu era funcțional), iar acest vânzător nu este de găsit (nu telefon, nu e-mail, nimic). Mai țin să precizez faptul ca, din nefericire, soțul a returnat și factura care era trimisă în pachet (cred, pt ca nu am văzut-o).

Ce pot face în această situație?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am comandat anul acesta de black friday un uscator ... Elena1996 Elena1996 Bună ziua! Am comandat anul acesta de black Friday un uscator de rufe de pe o platformă on-line foarte cunoscută (însă vândută și livrat de alt ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare bani produs defect adrianak72 adrianak72 Am cumparat cadou de Craciun un elicopter in valoare de 120 de ron de la unul dintre magazinele de jucarii mari. Produsul s-a defectat la cateva minute de ... (vezi toată discuția)
Returnare produs comandat online in termen de 10 zile fuzzydoe fuzzydoe Buna ziua, Am comandat un produs online de la un magazin de electronice, cu ocazia faimoasei \\"Black Friday\\". Produsul a ajuns in posesia mea cu o ... (vezi toată discuția)