avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

am 37 ani si sufar de dubla scolioza lombara gradul 4, unghi cob de 60gr.am certficat de persoana cu handicap mediu si un stagiu de cotizare la pensie de 4 ani si 9 luni, in prezent sunt somera si as dori sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:34, 10 August 2011
Nu puteti beneficia de pensie de invaliditate. Indiferent de data incadrarii in grad de handicap (inainte sau dupa prima angajare), nu ati realizat stagiul necesar in raport cu varsta, stagiu prevazut la art. 73 din Legea nr. 263/2010.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaj la pensionare robescu genoveva robescu genoveva Sunt pensionata medical,gradul 3.Ieri am avut comisie de reverificare la un an si am fost redirectionata la un alt cabinet decat cel de anul trecut!Am intalnit ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Pensionescu Pensionescu Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu intocmirea dosarului de pensionare de invaliditate. Situatia este urmatoarea; Lucrez la o fabrica de ... (vezi toată discuția)
Pensia de boala marcelinio marcelinio Spuneti-mi va rog daca in momentul depunerii dosarului de pensionare( de boala) conteaza daca sunt in campul muncii sau nu.In ce constau diferentele si ... (vezi toată discuția)