avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua,
În ordine cronologica ma aflu în fata a 2 testamente, în favoarea a 2 persoane diferite. Ultimul testament elimina pe primul. S'a dovedit ca persoana beneficiara de ultimul testament n'a putut prezenta probe de acceptare a succesiunii si în consecinta nu a putut beneficia de mostenirea respectiva. In acest caz primul testament ar putea fi luat în consideratie? multumiri
Cel mai recent răspuns: coser , utilizator 13:55, 23 Iulie 2011
Primul testament a fost revocat prin scrierea celui de-al doilea. Daca legatarul nu a acceptat mostenirea in termenul legal se cheama mostenitorii legali.
ce probe de acceptare a succesiunii trebuia sa prezinte? ca era mostenitor testamentar.
athe a scris:

ce probe de acceptare a succesiunii trebuia sa prezinte? ca era mostenitor testamentar.

Dreptul de optiune succesorala se exercita si in ceea ce priveste mostenirea testamentara, nu doar mostenirea legala.
Inteleg ca prin scrierea celui de al 2lea testament primul a fost revocat, ca si cand n'ar fi fost niciodata redactat. Faptul ca cel de al 2lea nu a putut fi fructificat suntem in situatia in care n'ar fi existat niciodata vreun testament; Am inteles
de ce nu a putut fi fructificat acest drept? existau si mostenitori legali in concurs cu mostenitorul testamentar?

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora decedata so70ab so70ab Buna ziua .AM o nelamurire in legatura cu drepturille mele si a mamei mele in legatura cu statutul nostru de mostenitori ale surorii mele respectiv ficei mamei ... (vezi toată discuția)
Este necesara recunoasterea testamentului autentic? diana andone diana andone Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Parintii mei sunt in posesia unui testament autentic prin care defuncta le lasa in mostenire un teren de 4000mp, precizez ca ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)