In speranta ca ma veti putea ajuta cu o parere specializata, am sa va spun sitatie mea.
In luna August 2007, am fost surpinsa de radar (camera fixa). Viteza - 106 km/h in localitate. Mentionez ca nu conduceam masina mea, ci pe a prietenului meu si ca nu ma aflam pe raza judetului in care locuiesc, eu fiind din Sibiu, iar radarul cu pricina in Cluj (Tureni).
In luna Noiembrie 2007, pe adresa acestuia soseste citatia prin care este somat sa declare cine conducea automobilul.
In Decembrie primesc eu prin posta un proces verbal prin care sunt instiintata ca imi este suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile. Amenda am platit-o in termenul legal, singura problema a aparut in momentul in care m-am prezentat la politia Sibiu, cu procesul verbal, pentru a preda permisul. Aici mi s-a spus ca suspendarea nu a fost implementata de politia Cluj, drept urmare nu pot sa il retina.
Sfatul lor a fost sa mai astept o perioada, iar apoi sa revin. Lucru pe care l-am si facut. Insa nici in luna Martie 2008 (cand am fost ultima data la Politie sa verific), permisul nu aparea ca suspendat.
In August 2008 (deci acum), se face un an de la comiterea faptei. Mai este valabila suspendarea?
Nu am mai primit nici o instiintare din partea politiei, iar eu nu am semnat niciun proces verbal (de suspendare). Permisul este in posesia mea (daca domnii politisti nu au vrut nicium sa-l ia ;)) ).
Exista un termen in care aceasta suspendare sa se prescrie?
Potrivit dispoz. art.121(2) din O.U.G.195/2002, cu ref.la art..13 din O.G.2/2001, executarea sanctiunii contraventionale complementare se prescrie in acelasi termen in care se prescrie sanctiunea contraventionala principala, adica in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Av.Eva Carbunaru